maanantai 31. maaliskuuta 2014

Mankeli, makuuhuoneemme ja mukava matkustusasu

Tämä vekotin taitaa olla nuoremmille lukijoille kyllä ihan vieras. Kyseessä mankeli, jolla saa lakanat, pöytäliinat ja pyyhkeet sileiksi (mahtuvat kaappeihin mukavammin, mutta kuivausrummun jälkeinen pehmeys kyllä hieman kärsii).

Laite on ehtaa 70- luvun stailia ja väri maailmakin löytyy sieltä. Mankeli on minun lapsuuden kodistani ja muistan kuinka iltaisin jouduimme siskon kanssa lakanan ja pussilakanoiden "vetovuoroon". Eli lakanat suoristetaan ja taitetaan neljään osaan, jotta mahtuvat mankelin sisälle. Sitten kone ja kaksi rullaa pyörittävät niitä muutaman kierroksen ja rypyt ovat poissa.pyyhkeet ennen mankelointia

ja mankeloinnin jälkeen

Makuuhuoneemme: Toivon että Gantin ystävämyynnistä löytyisi toinen tähtipeitto. koska yksi on liian pieni ja verhot puuttuvat edelleen :)Viikonloppuna kisattiin Kotkassa aluemestaruuksista ja tällä asulla oli mukava ajella kisapaikalle.

12 kommenttia:

 1. Minulla on melkein samanlainen Upon mankeli ja varmaan samalta ajaltakin kuin tuo sinun. Ja lapsuuskotini peruja on sekin - minun on vain ruskea. Ja valitettavan vähällä käytöllä - tälläkin hetkellä sen päällä makaa vino pino silitettäviä vaatteita. Pyyheliinoja on ole mankeloinut vuosiin muita kuin pellavaisia. Pöytäliinojen sileäksi saamisessa ehdoton vehje.
  Asu on kiva - tykkään tuosta sinun takistasi tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meillä tytär auttaa mankeloinnissa (ainakin vielä). Takkia olen kyllä kovasti käyttänyt ja nyt keväällä myös ilman vyötä.

   Poista
 2. Mä sain joululahjaksi pari vuotta sitten mankelin ja mä käytän sitä lähes vvikottain ja tykkään siitä tosi paljon. Kiva asu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipsa kommentistasi, sinun mankelisi taitaa olla päivitettyä väriä ;)

   Poista
 3. Olen haaveillut pitkään mankelista, mutta harmikseni se ei mahdu meillä mihinkään. Mankeloidut lakanat ovat vaan niin ihanan tuntuiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin tyytyväinen tuosta kodinhoitohuoneesta, vaikka usein aika kaaoksen vallassa.

   Poista
 4. Jos meillä olisi tilaa, niin haluaisin välittömästi mankelin itselleni. En tiedä mitään ihanampaa kuin sujahtaa ulkona kuivattujen ja mankeloitujen lakanoiden väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttären kommentti olikin ensimmäisen lakanan jälkeen "ihan kuin mummilla, ihanan sileitä"

   Poista
 5. Äidillä on mankeli, meillä ei sille valitettavasti tilaa ole, mutta ottaisin sen kyllä mielelläni itsellenikin.

  VastaaPoista
 6. Ihana matkustusasu ! Tykkään kovasti pitkistä takeista.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sara, melkein samalla asulla myös Vierumäki-Kuopio matkaan tällä viikolla :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja kiitos viestistäsi.