sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Tuparit

Pidimme eilen tuparit ystävillemme ja niin hauskaa oli etten yhtään kuvaa saannut kameralle :)
Yksi syy oli myös se, että tuli taasen kiire ja tein vielä sellaista katkarapu tarjottavaa vieraiden saapuessa. Etsin netistä muutaman salaatti ohjeen ja savulohi tortilloista tykättiin kovasti.
Olin varautunut juomapuolella olut, siideri, lonkero linjalle, muutamalla valko- ja punaviinipullolla, mutta punaviinejä olisi pitänyt olla useampi pullo. Aamulla olin jo hereillä 8.00, en vain osaa nukkua pitkään vaikka yö menikin pitkälle aamun puolelle. Nyt nautin ihanasta hiljaisuudesta (tyttö treeneissä, mies golffaamassa ja Laku nukkuu tuossa lattialla)

Tarjottavina meillä esim.

Mango toi kivaa lisämakua perinteiseen salaattiin.

http://www.valio.fi/reseptit/hedelmainen-broilerisalaatti/

Hedelmäinen broilerisalaatti

Koekeittiö
Hedelmäinen broilerisalaatti

Valmistusaineet

3  dlsimpukkaminipastaa
1  prk  (2,5 dl)Valio Crea® ruokakermaa Kolme sipulia
300  gmarinoituja broilerin fileitä
1  rklValio Oivariini® juoksevaa
1 - 2 (300 g)hapahkoa omenaa
1  tlk  (425 / 250 g)mangoa
2 - 3 rklpersiljaa

Valmistusohje

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo, valuta ja jäähdytä. Kaada pasta kulhoon. Sekoita joukkoon ruokakerma.
Pyyhi broilerifileistä marinadi. Leikkaa fileistä pienehköjä kuutioita tai suikaleita. Kypsennä ne pannulla Oivariini rasvassa. JäähdKuori omenat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Valuta ja kuutioi mango. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua jääkaapissa.
Tarjoa lisänä salaatinlehtiä ja rapeakuorista leipää

Keliaakikolle otin ennen pastan lisäämistä salaatin eri kuppiin.


Lohisuupalat

Koekeittiö
Lohisuupalat

Valmistusaineet

1  pak  (6 kpl)vehnätortilloja

Täyte

1  rasia  (200 g)Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
1  prk  (150 g)Valio crème fraîchea 28%
1/2  tlmustapippuria myllystä
200  gkylmäsavulohta suikaloituna
1  pussi  (200 g)pakasteherneitä sulatettuna
1  dltilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Yhdistä täytteen ainekset keskenään. Sekoita.
Levitä tortillat työlaudalle. Levitä täyte niiden päälle. Kääri tiukoiksi rulliksi.
Peitä tuorekelmulla ja leikkaa ennen tarjoilua vinottain 2 - 3 cm:n suupaloiksi. Nostele rullat pystyyn ja laita tarjoiluvadille.
Tarjoa alkujuoman kanssa tai illanistujaisruokana.

Keliaakikolle oli helppo vaihtaa tortilla gluteenittomaan rieskaan.
Juhlakuvien sijasta ikuistin puutarhamme kukkaloistoa.





Alla yksi ihanista tuparilahjoista





6 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja ja miten kauniita kuvia, ihanat kukat teillä.

    VastaaPoista
  2. Lohisuupalat näyttää kyllä hyviltä , nam ! Ihana tuo tuparilahja ! Kauniita kukkia pihassa :)

    VastaaPoista
  3. Teilläkin on takana herkkutäyteinen viikonloppu. Olisi kiva, jos heräisi aina viikonloppunakin ajoissa, olisi päivä huomattavasti pidempi, mutta itse olen niin aamu-uninen, että väkisinkin venyy kymppiin, vaikken olisi edes myöhään valvonut. Kauniita kukkia teidä pihalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ajattelin kerkeäväni 5 tunnissa, mutta ensi kerralla osa tarjottavista tehtävä jo edellisenä iltana.

      Poista

Kiitos kun kävit ja kiitos viestistäsi.