torstai 16. kesäkuuta 2016

Työnteko ja kalliiden tuotteiden ostaminen

Olen aina ollut kova tekemään töitä, varmaan verenperintöä isältäni.

Olen ollut esim. kesätöissä jo 13- vuotiaasta saakka, kiitos isäni firman tämä oli mahdollista jo tuon ikäisenä. Olin töissä päivittäin viisi tuntia ja tämä oli siis oma haluni, kesätöihin ei minua kukaan patistanut. Kävin mm. pankissa hakemassa tiliotteet, kuitit, postitin laskut ja etsin esim. rahtikirjoja tavaroista,  jotka kuorma-automme olivat toimittaneet Heinola-Hanko välille. Ostin tällä ensimmäisellä palkallani itselleni uuden vaihdepyörän ja hei siinä oli 10 vaihdetta ja kippurasarvet.

Toimistossamme tein kesätöitä aina 17- vuotiaaksi saakka ja viimeisenä kesänä jopa tuurasin vakituista toimistoihmistämme. Tämän jälkeen olen ollut töissä mm. Carrols hampurilaispaikassa, päiväkodissa, Vaatehuoneessa myyjänä (hinta vain 99, Simo Vaatehuoneelta hei), lisäksi eräässä putiikissa, missä myytiin ihania ranskalaisia yksittäisvaateita (ei ole vaikea arvata, että suurin osa palkasta menikin sitten näihin vaatteisiin), liikunnanohjaajana Lahden ja Mäntsälän kaupungilla, Fazerin kakkutehtaassa, liikunnanopettajana kahdessa koulussa, lentokentällä Estee Lauderin edustajana, Remy Martinilla konsulenttina, Silja Linella myyjänä ja jopa yhden työvuoron risteilyemäntänä eli monen tutun sanoja lainatakseni "Sä oot kyllä ollut töissä vaikka missä" Olen ollut koko elämäni aikana yhden päivän työttömänä :) Ja sekin pieneni oikeasti muutamaan tuntiin. Muistan kuinka sanoin isälleni päivällä, että olen työtön ja iltapäivällä, "No nyt mulla on töitä" johon isäni vastasi "No muutama tuntihan siihen menikin"

Huomaan kyllä, että kun ikä tulee lisää ja ensi kesänä pamahtaa rikki tuo maaginen 50 niin kyllä kroppa väsyy aivan erilailla kuin nuorena. Omien kesäleirien jälkeen menen pitämään vielä 12 päivää leiriä Valkeakoskelle, mutta sitten alkaakin kuukauden loma :)

Olen myös sellainen vaatteiden ja asusteiden hamstraaja, että kova työnteko onkin suotavaa ellei jopa pakollista.

Uusimmat hankinnat teinkin Guccin alennusmyynnistä, tilasin ensin yhden huivin, mutta huivin saavuttua laatu oli niin ihana, että päätin tilata itselleni kaikki kolme väriä :)

Viikonloppu meni ihan rentoutuessa ja sunnuntaina näin ystävääni Hennaa ja kävimme brunssilla Stockmannin 8. kerroksessa sijaitsevassa Fazer kahvilassa. Voin kyllä suositella paikkaa ja brunssia.


hame- Zara
takki, toppi ja kengät- H&M
laukku ja rintakoru Chanel
huivi- LV
aurinkolasit- Gucci
16 kommenttia:

 1. Yhtä kova työntekijä, kuten minäkin! Aloitin myös työurani 13 vuotiaana, mutta jäätelökioskista. Olemme yrittäjien lapsia:) Ihania huiveja sinulla ja laukkuja myös:) Hyviä leirejä ja nauti ansaitsemastasi lomasta! Ihanaa kesää, Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi työhullua :) Tänään kävikin sitten niin, että nukahdin sohvalle muutamaksi tunniksi. Aurinkoista kesää Kata sinulle ja Vaasastahan sitä aurinkoa löytyy :)

   Poista
 2. Noo huivit on ihania,hitsi kun ei taida enää olla salessa,ei ainakaan osunut guccin sivulla silmään:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, loppuivat aika pikaisesti. Enkä tainnut auttaa asiaa, kun päivitin ostoksia yhdellä FB foorumilla alelöydöistäni.

   Poista
 3. Sama täällä, töitä on tehty nuoresta saakka. Ensin aloitin hoitamalla sukulaisten lapsia ja siitä sitten menty eteenpäin. Työttömänä en muista olleeni päivääkään, ainakaan virallisesti :D Nyt tulikin juuri täyteen 10vuotta tässä samassa firmassa ja mielelläni jatkan lisää :)

  Aivan mielettömän ihanat huivit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janet. Fakta on se, että hyvä työntekijä löytää aina töitä. Varsinkaan ellei ole ronkeli ja ajattelee, että tukia saa enemmän.

   Poista
 4. Työhulluudessa ei ole mitään vikaa niin pitkään kuin vain jaksaa 😊. Ja eikös sitä jaksa, kun saa tehdä työtä, mistä nauttii! Kyllä ihminen saa palkita itseään 👍🏻.

  Ihanat huivit, oi olisinpa tiennyt alesta, olisin tilannut huivin myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Heli, itse kyllä väsähdin vähän muutama vuosi sitten, kun yöunet jäivät vähäisiksi tuon koiranpennun vuoksi. Nuo parhaat tuotteet häviävät kyllä alesta nopeasti, minäkin sain vinkin presale avauksesta yhden FB foorumin kautta.

   Poista
 5. Ihanat huivit, joissa kaikissa on tosi klassiset värit, joten sopivat vaikka mihin. Hyvä sijoitus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna. Mielestäni myös hyvät ostot. Klassiset värit ja mallit kestävät vuosia.

   Poista
 6. Kauniit huivit ! Työ on se joka kantaa meitä eteenpäin, ilman töitä jää paljosta paitsi.

  Kivaa loppuviikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Sara oikeassa, välillä on kiva leikitellä ajatuksella ettei tarvitsisi tehdä mitään, mutta kyllä siihen varmasti parissa kuukaudessa kyllästyisi. Kiva työ tietenkin edesauttaa työhulluutta.

   Poista
 7. Yhden päivän työttömänä! ! Wau! Oli tosi kiva brunssi. Pitää ottaa uusiksi! Henna <3

  VastaaPoista
 8. Mitä herkkuja ja kauniita huiveja. Ihana, että jokin muukin huiviaddikti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä huivi kaulassa 350 päivää vuodessa :)

   Poista

Kiitos kun kävit ja kiitos viestistäsi.