lauantai 28. joulukuuta 2013

Nukkumatti, joka vie yöunetLars Kepler kirjailija on ruotsalainen kirjailijasalanimi, jota käyttävät aviopari Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril 

Ensimmäisen Lars Keplerin kirjan Hypnotisoija luin lomamatkalla keväällä 2012. Lähdin yksin lomalle Egyptiin, jossa tarkoitus oli ottaa vain aurinkoa, levätä ja lukea. Minulla oli muistaaksen viikon matkalle varattuna 8 kirjaa. 

Hypnotisoija tempaisi kyllä niin mukaansa, että otin kirjan mukaan lounaalle ja aamiaisellekin. Tarjoilija naureskelikin, että onko hyvä kirja. Oli ihana nauttia hyvästä kahvista ja istuskella terassilla hyvän kirjan kanssa. 
"Tukholman läheltä Tumbasta löytyy mies urheilukentän pukuhuoneesta julmasti surmattuna. Myös hänen puolisonsa ja tyttärensä löytyvät surmattuina perheen rivitalosta, ainoastaan poika Josef on elossa, joskin haavoittuneena ja sairaalassa. Tapahtumien selvittämiseksi komisario Linna pyytää tunnettua hypnotisoijaa, lääkäri Erik Maria Barkia hypnotisoimaan pojan. Lääkäri suostuu, vaikka on aiemman huonosti päättyneen tehtävän jälkeen päättänyt lopettaa hypnotisoinnit. Mutta hän joutuu poikansa kanssa mukaan tapahtumien ketjuun.
Keskeisinä ovat ihmiset mustimmat vietit, eikä teos siten sovi herkkämielisille. Mutta teosta on vaikea päästää käsistään, kun sen on aloittanut, sanoo kriitikko"
" osa lainattu Wikipediasta"

Toinen Lars Keplerin ilmestyneistä kirjoista oli Paganini ja paholainen, kirjana myös ihan hyvä, mutta ei mielestäni Hypnotisoijan veroinen. Muistan vieläkin, että luimme tämän kesällä 2012 Espanjan lomallamme.


"Paganini ja paholainen alkaa varsin kutkuttavasti. Ruotsin asevientipäätöksistä vastaava johtaja löydetään hirttosilmukasta kotoaan. Itsemurha vai murha?Samaan aikaan tuntematon tappaja jahtaa rauhanaktivistia ja tämän poikaystävää Tukholman saaristossa. Suomalaissyntyinen rikoskomisario Joona Linna saa jälleen panna parastaan ehtiäkseen katkaista rikoskierteen."

"osa lainattu Suomen Dekkariseuran sivuilta"
"Kolmas Keplerin kirja on Tulitodistaja. Nuorisokodista löytyy raa'asti surmattu teinityttö, mutta todistajia ei ole eikä kukaan puhu poliisille. Voiko syyllinen olla toinen tyttö? Poliisin vihjepuhelimeen alkaa tulla omituisia, epätoivoisia soittoja. Joona Linna matkustaa syrjäiseen Birgitta-kotiin tutkimaan mysteeriä, jonka takaa paljastuva totuus roihuaa julmana kuin tulinen järvi."

"lainattu Tammen sivuilta"

Neljännen kirjan Nukkumatti ostinmiehelleni Isäinpäivälahjaksi (oma lehmä ojassa) ja se oli kyllä niin jännittävä, että kun luin sitä ennen nukkumaanmenoa niin piti ottaa ennen nukahtamista joku naistenlehti käteen, ettei nähnyt painajaisia."Lumiselta rautatiesillalta löytyy sekava, pahasti kylmettynyt nuori mies. Hän paljastuu kolmetoista vuotta sitten kadonneeksi Mikael Kohler-Frostiksi, sarjamurhaaja Jurek Walterin oletetuksi viimeiseksi uhriksi. Joku on pitänyt Mikaelia vankina, mutta kuka? Walter se ei ole voinut olla, sillä hän on istunut rikoskomisario Joona Linnan ansiosta koko tämän ajan oikeuspsykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla. Mikael itse on vakuuttunut, että vangitsija on Nukkumatti. Hän ei muista muuta kuin unettavan hiekan ja pimeässä kilisevät posliiniset sormenpäät"

"lainattu Tammen sivuilta"

10 kommenttia:

 1. Mankka: loistavia kirjoja. Tokan valinnan ketutukseen meni kirja per päivä :) johan helpotti!

  VastaaPoista
 2. Eikös olekin. Mulla menee kanssa lomalla kirja/päivä. Ketutukseen taidan yleensä ostaa itselleni jotain, toi sun valinta tulee halvemmaksi :)

  VastaaPoista
 3. Täytyykin pitää Kepler mielessä, kun hankin lomalle lukemista. En ole lukenut mitään hänen kirjoistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, jos siis tykkäät dekkareista /jännäreistä.

   Poista
 4. Jess- kiitos Marja suosituksista! Mä olen sellainen salapoliisi/agentti -mies aina nauraa, kun kulmat kurtussa "ratkon rikoksia"...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloita tuosta Hypnotisoijasta, vaikka jokainen kirja oma tarinansa niin Joona Linnan (poliisi) elämä kulkee siinä kirjojen rinnalla.

   Poista
 5. En olekaan lukenut Keplereitä kuin kaksi ensimmäistä. Lienee aika korjata tilanne. Joulu lahja Gerritsenit menivät jo ja vaikka Leonit ovat jäljellä, niin ei kahta kirjaa nyt niin kauaa lue- Dekkarit ovat kuitenkin suosikkejani, joten iso kiitos muistutuksesta, että tämäkin kirjailija on olemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään Donna Leonin kirjoista vaikka edellisestä lukemisesta onkin jo muutama vuosi.

   Poista
 6. Varmasti aivan superhyviä kirjoja! Ikävä kyllä en voi minkäänmoisia dekkareita lukea, minun mielikuvitukselleni ne ovat aivan liikaa... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei yleensä mielikuvitus tee kepposia tai eivät tule uniin paitsi tuon Nukkumatin kanssa.

   Poista

Kiitos kun kävit ja kiitos viestistäsi.