torstai 7. toukokuuta 2015

Egypti, Hurghada ja hotel Aquamarine

Herätyskellon soidessa kello 3.30 viime tiistaina ei minua väsyttänyt lainkaan, kun tiesin aurinkoisen loman odottavan muutaman tunnin lentomatkan päässä.

Lento meni nopeasti Ipadilla pelaten ja taisin ottaa pienet torkutkin. Lentokentällä huomasi, että sesonki kausi on lopuillaan, kun viisumi- ja passijonot menivät nopeasti ja matka hotellille alkoi.

Hotellini oli jo entuudestaan minulle tuttu Aquamarine ja voin todellakin suositella kyseistä hotellia, mikäli lomamatka suuntautuu Egyptiin.


Hotellilla on ihanan isot ja siistit huoneet, mukava henkilökunta, valtava määrä uima-altaita (17 kpl) ja hotellin omalla alueella on kolme erilaista vesipuistoa. Ehkä parasta on se, että aurinko tuoleja on niin paljon, ettei paikkoja tarvitse mennä varaamaan ennen altaille menoa.Hotellin sissäntulo.

Kaikki hotellin ympärillä on hiekkaa ja tältä näyttikin sitten tien toisella puolella:Hotelli on all inclusive hotelli eli ruokailut tapahtuvat hotellin omissa ravintoloissa. Ala carte ravintoloitakin on useampi, mutta tällä kertaa en käyttänyt tätä mahdollisuutta hyväksi, kun illalliset olivat muutenkin hieman yksinäistä touhua.
Ruoan jälkeen menin usein terassille istumaan, nautin yhden drinkin ja luin hetken.
Keitot olivat sekä lounaalla että illallisella todella maukkaita. Yhtenä iltana saamani tomaattikeitto oli yksi parhaista mitä olen syönyt. Pastapiste tuli myös tutuksi, siellä kokko valmisti pasta annoksen valinnan mukaisesta kastikkeesta ja mausteista. Jälkiruoat näyttivät ihan herkullisilta, mutta kertaakaan en niitä silti maistanut.Yksin matkustelu sopii muuten minulle hyvin. Luin meinaan koko altailla olo ajan kirjoja. Lars Keplerin uusimman kirjan; Vainoojan luin yhden päivän aikana. Kirja oli todella hyvä ja täytyy sanoa, että niin jännä kirja oli, että kun palasin huoneeseen niin piti tarkistaa ettei vaatekomerossa ole ylimääräisiä jalkoja :)

Huoneeni sänky oli niin hyvä, että nukahdettuani tuntui aamulla että heräsin samasta asennosta. Sivoojani Ahmed oli oikein herttainen ja taiteili joka aamu erilaisia pyyheviritelmiä ja sainpa muutaman hyvän mielen viestinkin.


 Hotellin puutarhaa hoidettiin ja kasteltiin ahkerasti ja se kyllä näkyi upeana vehreytenä.Harmaita voikukkia :)8 kommenttia:

 1. Onpa ihanan näköinen paikka , kyllä tuolla varmasti viihtyy ! Yksin matkailu on mukavaa , ainoa harmi tosiaan yksin syöminen , silloin kaipaan seuraa. Vaikka matkailemme useimmiten yhdessä , kuljen paljon yksikseni ja samoin, luen paljon ja nautin samalla auringosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelli on rakennettu 2009, joten nyt puutarhakin alkaa näyttämään kauniilta. Koko päivä lukien altaalla, loman parasta antia.

   Poista
 2. Upeita kuvia, kyllähän tuolla lomailee mielellään, kuulosti todella rentouttavalta ja mahtavaa kun ehdit lukea noin paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama kirjakin tuli takaisin kotiin, mutta oli rentouttava loma :)

   Poista
 3. Voi kuinka upeaa!
  Hieno hotelli ja kaikki niin upeaa. Mahtavinta että olet saanut rentoutusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotellialue on kaunis, vaikka hotellin ulkopuolella onkin aika ankeaa. Lepo ja rentoutuminen oli loman parasta antia.

   Poista
 4. Kivannäköinen hotelli :)
  Itse olen miettinyt paljonkin Egyptia perhelomakohteeksi, mutta olen aina hannannut vatsatautiriskin takia. Pelkään, että pojat kuitenkin hörppivät uima-allasvettä tai laittavat ruokaa pöydältä suuhun ja Faaraon kirous iskee :( Nuo hyvät hotellit ja snorklausmahdollisuudet kyllä houkuttelevat, nähtävyyksistä puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan tulomatkalla ei ollut jonoja WC:hen eli suurin osa oli tainut selvitä ilman vatsatautia. Luulen, että myös hotelleissa ovat kiinnittäneet asiaan huomiota. Tässä hotellissa uima-altaan vesi oli kyllä puhdasta, henkilökunta putsasi altaita joka ilta. Minua harmittaa etten ole vielä päässyt Kairoon ja pyramideille eli pitää vielä ainakin kerran matkustaa Egyptiin.

   Poista

Kiitos kun kävit ja kiitos viestistäsi.