tiistai 27. lokakuuta 2015

Trnava Slovakia

Kilpailumatkamme Slovakian Trnavaan alkoi aikaisin torstai aamuna, kun kello pärähti soimaan 4.45
Lentomme kohti Wieniä lähti puoli yhdeksältä. Myötätuulen ansiosta savuimme Wieniin 20 min etuajassa. Lentokentältä jatkoimme junalla Wienin päärautatieasemalle, jossa vaihdoimme junaa määränpäänä Slovakia. Vaihdoimme junaa vielä kerran Bratislavassa ja sen jälkeen olimmekin jo perillä Trnavassa. Wienistä on kyllä hyvät yhteydet Saksaan, Unkariin, Sloveniaan, Tsekkeihin ja Puolaan. Junat olivat nykyaikaisia, ainoastaan viimeinen väli Bratislavasta Trnavaan taittui vanhalla junalla, jossa oli puupenkit ja erilliset vaunuosastot.

Illalla illalliselle menossa (kaupunki oli muuten tosi hiljainen iltaisin, en tiedä missä kaikki asukkaat olivat)


Tämä ihastuttava linna oli hotelliamme vastapäätä ja kätki sisäänsä ilmeisesti autovuokraamon toimistotilat.Hotellimme Trnavassa sijaitsi 5 min kävelymatkan päässä jäähallista ja vanhasta kaupungista. Matkan varrella hotellilta jäähallille oli vielä uusi valtavan kokoinen jalkapallostadion, jonka yhteydessä oli uusi ostoskeskus. Sieltä löysimmekin yhden mukavan italialaisen lounaspaikan.Jäähalli oli rakennettu varmaan -70/-80 luvulla ja oli jo hieman remontin tarpeessa, mutta pukukopit olivat lämpimät, jää hyväkuntoinen, luistava ja järjestävän seuran ihmiset oikein ystävällisiä. Ihmiset muuallakin olivat ystävällisiä ja esim. sunnuntaina kun lähdimme vetämään matkalaukkuja kohti rautatieasemaa niin hotellinjohtaja juoksi ulos ja pisti poikansa autonrattiin ja hän heitti meidät asemalle. Ja kyllä tyttöjenkin silmät kirkastuivat hetkessä, koska kuljettajamme oli todella komea ilmestys :)
Yksi kilpailijoistamme pääsi myös paikallisen TV kanavan haastatteluun.


Kisat kestivät perjantaista sunnuntaihin ja sunnuntaina vapaaohjelmakilpailun jälkeen lähdimme junalla uudelleen kohti Wieniä. Hyppäsimme myös yhtä asemaa liian aikaisin junasta pois ja pienen odottelun jälkeen pääsimme uudella junalla Bratislavan asemalle, jossa odotimme tunnin Wienin junaa. Onneksi meillä ei ollut kiire vaan nautimme kahvit vanhassa asemakahvilassa.


väärä asema :)


Bratislavan asemalla kahvitauko ja junan odottelua


Wieniin saavuttuamme, veimme vain laukut huoneeseen ja jatkoimme matkaa metrolla kohti Wienin keskustaa. En ollut aiemmin käynyt Wienissä ja voi kuinka kaunis kaupunki se olikaan. Ihania vanhoja rakennuksia, kirkkoja, kävelykatuja ja upeita liikkeitä (onneksi olivat kiinni niin säästyi rahat). Soitinkin miehelleni, että Wieniin pitää päästä pitkän viikonlopun viettoon vielä myöhemmin.
 

Muutama joulukoriste tässä ikkunassa :)
Huoneemme hotellissa oli 17. kerroksessa eli aika hyvät näköalat kohti kaupunkia.Hotellimme alapuolella oli jonkinlainen pakolaisille suunnattujen tavaroiden vastaaotto- ja lajittelukeskus ja taksikuski kertoikin aamulla, että nyt ihmisiä aseman ympäristössä todella vähän. Vieressä oleva puisto on kuulemma normiaamuina täynnä leiriläisiä. Heitä tulee tuhansia Unkarista ja Sloveniasta. Ja suomessa valitetaan muutamasta sadasta tulijasta päivittäin :(
(tämän enempää en politiikkaa sitten blogiini sotkekkaan)Maanantaina heätys aamulla, aivan ihana aamiainen hotellilla ja sitten taksilla lentokentälle (joka oli muuten samanhintainen kuin junalla kentälle)

Ruoka oli muuten molemmissa paikoissa edullista (Trnavassa suorastaan halpaa). Tässä muutama herkuttelukuva :

Tämä jättiannos lihaa ja perunaa maksoi esim. 9€Jälkiruoka 3 €6 kommenttia:

 1. Hello Icelady! Teillä on ollut hieno matka. Ja paljon olette ehtineet kokea kilpailun lisäksi. Muistojen arkku täyttyy teillä koko porukalla ihanista aiheista. Ja televisiokin teidät löysi.
  Wien on hieno ja tyylikäs kaupunki. Minä olen käynyt siellä kerran. Talot ovat kuin kermaleivoksia ja tällä tarkoitan niiden kauneutta. Ehdittekö käydä siellä patsaspuistossa, nimeä en nyt jaksa muistaa. Mozartin patsas oli niin hieno, että melkein kuuli patsaan soittavan.
  Mutta hulppea reissu! Ja hotellista hienot näköalat!
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patsaspuistossa emme käyneet, keskustassa vain käveltiin. Suunniteltiin mieheni kanssa kyllä käyntiä Wienissä joku viikonloppu.

   Poista
 2. En ole käynyt Wienissä, mutta varmasti käymisen arvoinen paikka! Mielenkiintoinen bloggaus kaikenkaikkiaan!

  VastaaPoista
 3. Hieno kilpailureissu teillä. Wien on kyllä todella kaunis kaupunki. Minä olen jostain syystä käynyt siellä vain talvisin tai alkukeväästä, joskus pitäisi mennä kun puistot ja istutukset ovat kauneimmillaan.

  Tämä käytännön vinkki tulee auttamatta liian myöhään, mutta Wienistä pääsee todella näppärästi lähimaihin ja kaupunkeihin kiinteän hintaisella taksilla suoraan lentokentältä. Ne ovat myös ihan järkevästi hinnoiteltu ja useammalla hengellä ne eivät tule juurikaan junia kalliimmaksi. Bratislavaan maksaa n. 50€. Netistä löytää noita taxifirmoja helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, todennäköisesti tuonne tulee lähdettyä kisamatkalle myöhemminkin :)
   Keväinen Wien olisi varmasti ihana.

   Poista

Kiitos kun kävit ja kiitos viestistäsi.