keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Benellaa ihan siikana

Suomalaiset ovat aika huonoja syömään kalaa vaikka kaikki kuitenkin tietävät, että kalasta saat helposti päivän D- vitamiinitarpeen tyydytettyä. Erityisen ajankohtaiseksi D- vitamiinien kerääminen tulee nyt, kun viime kesä nyt oli sellainen kuin oli eli auringosta niitä vitamiineja ei saanut kerättyä. Kotimainen siika on kasvatetuista kaloista ylivoimaisesti paras D- vitamiinin lähde. Siikaa tarvitsee syödä 70 g/ pvä, jotta suosituksen mukainen tarve täyttyy.

 Mutta, ei huolta ystävät rakkaat. Nyt suomalaisiin kalatiskeihin ui kotimainen Benella siika. Kaksi vuotta sitten Raisio konserni lanseerasi Benella kirjolohen ja nyt on Siian vuoro.

Benella perheeseen kuuluvat tuotteet kasvatetaan Raisioaquan innovaatiolla, joka vähentää Itämeren ravinnekuormitusta. Ympäristöarvojen lisäksi Benella- kalojen kasvatusmenetelmä tuottaa terveellisempää kalaa ja WWWF onkin nostanut kotimaisen Siian vihreälle listalleen. Benella siialle on myös myönnetty sydänmerkki.

 Benella siika tuotetaan lähivesissä Itämeren ravinteita kierrättäen. Kasvatusmenetelmä sitoo fosforia enemmän kuin tuottaa ja typpikuormitus vähenee merkittävästi. Lisäksi kaupan palvelutiskillä on aina tarkka tieto siitä, kuka Benella kalan on kasvattanut.

 Pääsin maistamaan Benella siikaa keskiviikkona Finlandia talolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Ja voin sanoa, että niin hyvää siika- annosta en ole koskaan syönyt. Meidän perheen kala-annokset muuttuvat kirjolohesta siikaan. Onneksi myös tytär syö mielellään kalaa.Ruokahalun herättäjäksi oli valittu: Hiillostettua Benella kirjolohta, savustettua luomujugurttia ja pikkelöityjä kauden kasviksia. Pääruokana oli haudutettua Benella siikaa, lämmintä luomuperunasalaattia ja Hollandaise karamellisoidusta voista.


Itse en ole kovinkaan suuri jälkiruoan ystävä (vaikkei uskoisi kun tätä kroppaa katsoo), mutta tämä annos oli kyllä aivan huippumaukas.

 Omena- mantelipiirakkaa suolakaramellin kera ja lisänä suomenkarjan maitojäätelöä.
Ruokajuomaksi oli valittu B.io Catarratto Chardonnay ja Primitivo- luomuviinit Italiasta ja lähdevesi.

2 kommenttia:

Kiitos kun kävit ja kiitos viestistäsi.