perjantai 13. joulukuuta 2013

Mieluisin joulukoriste

Sain jouluisen haasteen Rva Kepposelta http://pikkukepponen.blogspot.fi/2013/11/jouluinen-haaste-ja-joulukepponen.html
Haasteessa piti kuvata mieluisin oman kodin joulukoriste ja pidemmittä puheitta, saanko esitellä:

Pienen pieni Tonttu. Koriste on pienen pieni ja tyttäreni on tehnyt sen alaluokalla.


Tässä Pikku Tonttu istuskelee sulassa sovussa muiden tonttujen kanssa.


tiistai 10. joulukuuta 2013

Joululahjat Pariisin Louis Vuittonilta

Niinkuin muutama päivä sitten kerroin, että Pariisin hotellimme sijaitsi vaarallisen lähellä Champs Elyseen LV liikettä. Kävimme liikkeessä 3 kertaa ja joka kerta mukaan lähti kauniisti paketoitu ruskea paketti :)Olin jo ennen matkaa päättänyt, että ostan itselleni jonkun joululahjan LV:ltä (kalenteri, avainpussukka, vyö …) ja valinta oli vyö itselleni. Olisin halunnut vyön Monogram kuviona, mutta mallistossa ei ollut mieleistä kapeaa mallia kivalla yksinkertaisella soljella. Valinta oli sitten Damier kuosi, koska laukkujakin löytyy kaksi tällä kuosilla. Sovittelin eri pituuksia ja myyjä opasti niin, että pituus kannattaa valita sopivaksi toiseksi tai kolmanneksi viimeisestä reiästä.
Seuraavana iltana kävin valitsemassa miehelleni lahjan, enkä taida sitä täällä paljastaa, jos hän eksyy joskus lukemaan näitä sivuja.

Viimeisenä aaamuna kävimme vielä pikaisesti liikkeessä ja olen jo vuoden verran katsellut Logomania kaulaliinaa, mutta värisävy on ollut vähän kysymysmerkki. Sovittelin sitten kahta sävyä ja tyttären ja myyjän valinta oli ehdottomasti tämä vaalea helmenharmaa. Materiaali kaulaliinassa on villaa ja silkkiä eli ihanan pehmeä ihoa vasten.
Kysyin myyjältä, että kuinka monta myyjää liikkeessä on ja vastaus oli 150 !!!!

Ja kyllä heitä olikin, ei tarvinnut kauaa seistä ja odottaa, kun jo tultiin kysymään, että tarvitsenko apua. Aika huolestuttavaa oli, että eräs miesmyyjä tervehti meitä joka päivä ja aina olimme kassalla. Meinasin jo sanoa, että huomenna emme tule, olemme jo suomessa.

Eli minun ja mieheni joululahjat on jo hankittu.

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Pariisi

Olipa meillä kiva miniloma tyttären kanssa Pariisissa. Matkaan lähdimme torstaina puoli kymmenen lennolla, lento kesti vain kolme tuntia ja Pariisiin laskeuduttiin iltapäivällä. Emme osanneet ottaa oikeaa bussia lentokentältä vaan menimme bussilla Operan alueelle ja ajattelimme reippaana kävellä hotellille. Matkahan ei varmaan ollut kuin 1,5 km, mutta minun suunnistus taidoilla teimme pieniä harharetkiä. Kysyimme pari kertaa neuvoa ja ranskalaiset olivat kyllä tosi kohteliaita ja auttavaisia. Kaikki puhuivat englantia ja neuvoivat parhaansa mukaan meitä puoliksi eksyneitä turisteja. Vihdoin pääsimme Champs Elyseelle ja siinä kohtaa meinasi minulla usko loppua, että löydämmekö hotellille. Kysyin vielä viimeisen kerran neuvoa ja ihana rouva neuvoi meidät eteenpäin ja hotelli olikin noin 150 metrin päässä.

Hotellimme oli ****, mutta kaksi tähteä tuli varmasti tuosta sijainnista ja ihanasta henkilökunnasta, koska huone oli kyllä tosi kulunut ja jo parhaat vuotensa nähnyt, mutta kelpasi meille. Hotellin aamiainen oli riittävä ja monipuolinen. Nauratti, kun tänä aamuna henkilökunta täytti appelsiinimehua säiliöön, ei ollut mitään tiivistettä niinkuin suomen hotelleissa vaan aitoa Tropicanaa  :)

Torstaina kävimme Riemukaarella ja oli kiva, kun aurinko jo laski ja kaupungin valot syttyivät. Rappusia oli kaaren päälle kiivettävänä aika kiitettävä määrä (edelleen pohkeet aivan jumissa)

Perjantaina kävimme vierailulla Eiffel tornissa. Ensin jonotimme alhaalla tunnin, sitten ylös ja voi kuinka kova tuuli ylhäällä oli. Tytärkin aivan tärisi kylmästä. Jätimme kylmyyden vuoksi huipulle menon toiseen kertaan. Myös alaspäin oli kova jono hisseille ja kävelimme raput alaspäin. Näin vanhemmiten minulle on tullut aika kova korkean paikan kammo eli alaspäin tulin kaiteita puristaen. Kävelimme sitten hotellille ja poikkesimme syömään molempina iltoina samaan ruokapaikkaan.

Lauantaina lähdimme hyvissä ajoin jo lentokentälle ja neuvojen perusteella bussin otimme Riemukaarelta eli matkalaukkuja piti raahata vain n. 200 metriä. Lentokentällä sitten seikkailimme eri terminaalien välillä, kun kävimme loungessa ja minulle meinasi jo tulla paniikki, että kerkeämmekö koko lennolle. Aikaa jäi sitten vielä Tax Free ostoksiinkin :)

Paluulennolla saimme tyttären kanssa kahdestaan 3 paikkaa eli ei ollut ahdasta. Ilmat suosivat meitä tuulesta huolimatta, sää oli kuin meidän syyskuu, jopa aurinko paistoi eilen.

Nyt kotona ja huomenna serkkuni luokse perinteiselle Itsenäisyyspäivä päivälliselle, ainoastaan muutaman päivän myöhässä.

Postaat Riemukaaren ylätasanteelle.


Aamiaisasua perjantailta:
silkkipusero- Massimo Dutti
housut- Mac
laukku- LV Povhette
vyö- LV
Hotellimme, Amarante