lauantai 21. tammikuuta 2017

Karhuemo sairastaa

Varsinaiseksi karhuemoksi tunnenkin oloni tässä turretakissa, mutta tämä on vaan niin ihanan kevyt ja lämmin päällä. Oikea koko olisi varmasti ollut L, mutta tämä nyt on kokoa XL, kun oli viimeinen Andiatan alesta. Tätäkin muuten käytin tänään lyhyen untuvatakin alla ja mielestäni kivalta näytti.
takki- Andiata

Olen tosiaan ollut koko alkuviikon aivan järkyttävässä flunssassa ja vasta tänään lähdin ihmisten ilmoille kun kävin ripsihuollossa. Tästä on muuten tulossa kiva tarjous maaliskuussa Järvenpään Relax and Beauty Center liikkeeseen.

Jännitin hoidon aikana, että kuinka selviän yskimättä, mutta vain kerran tuli sellainen yskäkohtaus. Ja taasen on ripset kunnossa. Minulla on ollut pidennykset joskus 4-5 vuotta sitten ja nyt matkalle kun nämä laitoin niin onhan nämä ihan älyttömän helpot aamun meikkausrutiineja ajatellen. Meikkaus onkin valmis alle viidessä minuutissa. Halusin ripsistäni mahdollisimman luonnolliset ei mitään maalisuteja ja Henrietta teki oikein kaunista jälkeä.

Aamulla sijaistamaan Mäntsälään ja illalla Apulannan keikalle :) ja sunnuntaina sijaistushommia Vihdissä ja tyttären synttärit.

Mukavaa viikonloppua


perjantai 20. tammikuuta 2017

Minun vuoteni 2016

Tuulannelin ja Marjukan blogeista bongasin tällaisen katsauksen vuoteen 2016 ja päätin toteuttaa sen myös :) (muutaman kysymyksen jätin pois kun en niihin osannut vastata mitään)

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?
No päällimmäisenä tietenkin loppuvuodesta tehty iso päätös ruveta yrittäjäksi ilman takeita tulevaisuudesta.
http://mankka1717.blogspot.fi/2016/11/uusi-tyopaikka-ja-vanhuuden-silmalasit.html

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset? 
En koskaan ole tehnyt uudenvuodenlupauksia, ainoa mitä olen yrittänyt on juoda vettä enemmän ja siinäkin aika huonolla menestyksellä :(

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?
Blogin kautta olen tutustunut ihan huikean mukaviin naisiin mm. DOPPwomanin Kataan, Business womaniin, samoin uusia tuttavuuksia laukkuaddiktistani johtuen on syntynyt FB:n keskusteluryhmien kautta.

4. Menetitkö ketään läheistäsi? 
En onneksi.

5. Missä maissa vierailit?
No Ruotsissa ja Virossa (eihän niitä voi oikein edes ulkomaiksi kutsua), Slovakiassa, Yhdysvalloissa6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?
Enemmän tekemisen meininkiä liikuntaharrastusten ylläpitämiseen.7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?
Mikään päivämäärä ei jäänyt sillä tavalla mieleen, että sen muistaisi erityisenä päivänä.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?
Työrintamalla sain järjestettyä loistavan ja loppuunmyydyn taitoluisteluleirin Valkeakoskella.


9. Mikä oli paras ostoksesi?
Muutama Chanelin laukku ja ihanat Cashmere neuleet.


10. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten? 
Ensimmäisenä tulee mieleen Yhdysvaltojen vaalit ja herra Trump ..., kotimaassa erilaiset vihapuheet netissä erilaisia ihmisryhmiä vastaan, en vaan voi käsittää.

11. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
No ne laukut ...12. Mistä ihan todella, todella innostuit?
Body Pump tunneista, vaikka niihin voisi todella panostaa enemmän käyntimäärien suhteen.

13. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?
Ei mitään suosikkia, olen niin kaikkiruokainen musiikin suhteen. Minulle käy kotimainen, ulkomaalainen, suomirock, klassinen..


14. Viime kauteen verrattuna, oletko
¤ onnellisempi vain onnettomampi; onnellisempi
¤ laihempi vai lihavampi: No en ole koskaan painanut näin paljon, jotain tarttis varmaan tehdä
¤ rikkaampi vai köyhempi: no taas ne laukut eli köyhempi

15. Mikä oli suurin pettymyksesi?
Ehkä liittyi työasioihin, ettei kaikki mennytkään niinkuin olin ajatellut kauden alettua.
16. Sairastuitko tai loukkaannuitko?
Kevättalvella sairastin influenssan, mutta muuten suht terveenä.

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
No sitä liikuntaa ja vähän itsehillintää herkkujen syönnin suhteen.

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän? 
Tietokone aikaa olisi voinut rajoittaa ja käyttää senkin ajan kirjojen lukemiseen.

19. Miten vietit joulua ja juhannusta?
Juhannusta vietin ihan kotona perheen kanssa ja latasin akkuja toista luisteluleiriä silmällä pitäen. Joulun vietimme Dubaissa ja aaton illallinen koostui intialaisesta ruoasta.

20. Rakastuitko kauden aikana? 
Mieheni kanssa ollaan pidetty yhtä pian 17 vuotta eli samalla rakkausmäärällä mennään.

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?
Kehtaan tunnustaa, että nautin katsoa Täydelliset naiset eri kaupungeissa eli aivot narikkaan, annos jäätelöä ja työhuoletkaan eivät paina mieltä :)
Loppuvuodesta Sorjonen oli ihan huippusarja, toivottavasti pian seuraa jatkoa. Netflixistä katsoin muutaman viikon aikana kaikki Orange is the new black kaudet.

22. Vihaatko mitään tai ketään?
Rasismia 

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Matkalla luin monta kirjaa, mutta yksi Sidney Sheldon taisi nousta suosikiksi.

24. Mitä halusit ja mitä sait?
Sain olla leirinjohtajana omalla leirilläni, ihanat valmentajakollegat. Muutaman himoitsemani laukun. Ihanan matkan Yhdysvaltoihin.

25. Mitä halusit ja mitä et saanut? 
Lottovoitosta sitä kai kaikki haaveilevat ainakin salaa
26. Mitä teit syntymäpäivänäsi? Lensimme New Yorkista Denveriin ja ystävämme olivat järjestäneet illallisen, kuppikakut ja onnittelulaulun, mitä siitä muuta ihminen tarvitseekaan.

27. Mikä oli vuoden paras elokuva? Kävin elokuvissa vain pari kertaa, mutta tyttäreni kanssa mukava sunnuntai päivä lounaan kera ja Mother´s Day leffa oli hauska.

28. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?
Tyylini on ollut samanlainen vuosikausia, yksinkertaisia ja laadukkaita perusvaatteita, lämpimiä neuleita ja muhkeita huiveja.

29. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten? Erilaiset terrori-iskut eripuolilla maailmaa vetivät kyllä surulliseksi. Yhdysvaltojen vaalit kiinnostivat kovasti ja lopputulos olikin sitten aika odottamaton.

30. Ketä kaipasit? 
Isääni kaipaan viikottain.

31. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna? Työkaverit ja ihanat luistelijani, jotka järjestivät minulle ihanat ylläriläksiäiset. Myös monen luistelijan itkuiset jäähyväiset yllättivät myös.

32. Mitkä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteeksi ensi vuodelle? 
1. Se vedenjuonnin lisääminen
2. Aikaisemmin nukkumaan
3. Enemmän liikkumista
4. Vähemmän ruutuaikaa
5. Terveellisempää ruokaa

torstai 19. tammikuuta 2017

Berninpaimenkoira

Meidän Laku, viralliselta nimeltään Kastetassun Elvis. 

Kun teimme päätöksen omakotitaloon muutosta oli selvää, että hankkisimme koiran. Meillä oli rodun suhteen muutama vaatimus. Minä halusin pehmeäkarvaisen ja mielellään vielä suht pitkäkarvaisen koiran, jota on ihana paijata. Mieheni vaatimus oli, että kookas koira, hän 190 cm pitkänä miehenä ei mitää puudelia kuulemma ulkoiluta. Minä olen aina tykännyt Berninpaimenkoirasta, meillä oli jo lapsena naapurillamme tämä rotu sokean opaskoirana. Tutkimme eri rotuja, niiden käyttötarkoituksia, luonteenpiirteitä ja aika nopeasti valintamme oli Berni.
Berninpaimenkoira on sveitsinpaimenkoiraroduista yleisin. Alkuaan se oli vahti-, veto-, karjanajo-, ja vetokoirana maatiloilla. Nykyään berni on mainio seurakoira ja monipuolinen harrastus- ja työkoira. 
Berninpaimenkoira on pitkäkarvainen, kolmivärinen, suuri, voimakas ja liikkuva koira. Luonteeltaan berni on varma ja hyväntahtoinen, omistajaansa syvästi kiintyvä koira. Ja tämän kyllä huomaa, Laku on juuri siellä missä sen perhekin, tai jos olemme hajaantuneet niin hän makaa eteisessä keskivaiheilla niin että kaikki ovat näkyvillä.

Alun perin berninpaimenkoiraa on käytetty vetokoirana. Talonpojat valjastivat berninpaimenkoiran vetämään kärryjä, joissa he kuljettivat tuotteitaan torille myytäväksi. Berninpaimenkoiraa käytettiin myös avuksi karjanpaimennuksessa sekä pihojen vahtikoirana. 
Metsässä vapaanaollessaan Laku jolkottelee hajujen perässä, mutta koko ajan niin että näköyhteys minuun tai mieheeni pysyy. Välillä piiloudunkin puun taakse ja on kiva katsella kuinka pää nousee ja heti lähdetään etsimään omistajaa. 


Emme käyneet pentuvaiheessa missään koulutuksessa vaan olemme opettaneet ns. peruskäskyt itse (paikka, istu ja tänne), Laku ei myöskään tule/mene ensimmäisenä ovesta sisälle vaan aina viimeisenä, koska hän on hierarkiassa alimpana laumansa jäsenistä. Emme ole koskaan päästäneet Lakua sohvalle tai sänkyyn. Itse en voisi missään nimessä nukkua karvojen/hiekan kanssa, mutta ymmärrän niitäkin ihmisiä jotka näin toimivat.
Bernin ainoa huono puoli on se, että se on aika sairas rotu eli kasvattajakin ensimmäisenä kertoi nämä riskit syöpään sairastumisesta, haimasairaudet, lonkka- ja kyynärviät ja sen jälkeen kysyi: "Vieläkö tämä rotu kiinnostaa teitä". Meillä on ollut Lakulle aivan ihana kasvattaja, hän on jopa ottanut Lakun kaksi kertaa kesällä hoitoonsa lomamatkojemme ajaksi. Ensimmäisellä kerralla kommentti oli "Oho, noin isoa urosta en ole kyllä nähnyt". Meidän Laku onkin sellainen bodari-Berni, isokokoinen ja vahva, muttei kyllä yhtään läski. Laku on ollut onneksi täysin terve, ainoastaan kerran olemme käyneet eläinlääkärillä hakemassa hoitoa, kun etutassu hieman venähti metsälenkillä. 
Jos mietit ison koiran rotua niin voin kyllä suositella Berninpaimenkoiraa koko sydämestäni <3