sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Talvinen Joensuu

Tämän kevään lähes viimeisiä kilpailu matkoja olivat Joensuun loppukilpailut. Saavuin Joensuuhun vasta yhdeksän jälkeen illalla ja yhden pysähdyksen taktiikalla mentiin. Majoittauduin hotelli Kimmeliin, joka sijaitsee aivan keskustassa joen rannalla.

Matka-asuksi valikoitui Lindexin Holly & Whyte neuletakki ja farkut.
huivi, vyö ja laukku LV
Huone oli pikkaisen parempi ns. premiun huone, jossa majoittuville kylpytakit- ja tossut, tee-kahvi- ja kaakao tarvikkeet sekä vedenkeitin. Tilasin huoneen matka messujen yhteydessä tulleella meilitarjouksella ja hinta oli mielestäni halpa 70 €/yö.


Joensuussa oli vielä näin talvista.
Naureskelin, kun purin matkalaukkua, että tutuilla väreillä taas mennään.


Huiveja tuli pakattua sitten vaikka useammalle viikolla :)


Tykkään herätä aikaisin, nauttia kunnon aamiaisen ja aivan rauhassa ilman kiirettä. Aamiaiselle vaalean sininen paitapusero vaihtui tumman siniseen silkkipuseroon.

silkkipaitis- Massimo Dutti
laukku- Eva

Piipahdin myös Joensuun keskustassa ja löysin tyttärelle H&M:stä kahdet farkut. Kun osti kahdet niin toiset sai -50%. Ja asuna sama neuletakki nyt Monogram huivin kanssa yhdistettynä.


Lauantai iltana kävimme tutustumassa Joensuun elokuva teatteri tarjontaan ja leffaksi valikoitui Monuments Men ja voin suositella lefaa muillekin.

George Clooneyn ohjaama tositapahtumiin perustuva trilleri The Monuments Men kertoo historian suurimmasta aarrejahdista toisen maailmansodan aikaan.

Trillerin keskiössä on epätavallinen sotilasyksikkö, jonka Franklin D. Roosevelt määräsi Saksaan pelastamaan taideaarteita natsivarkaiden käsistä ja palauttamaan ne oikeille omistajilleen. Nämä miehet tunnetaan nimellä The Monuments Men. He panivat henkensä peliin suojellakseen ihmiskunnan suurimpia saavutuksia, vaikka tehtävä vaikutti mahdottomalta: taideteokset olivat vihollislinjojen takana ja Saksan armeija oli määrätty tuhoamaan ne, koska Kolmas valtakunta oli romahtamaisillaan. Miten tämä ryhmä – seitsemän museonjohtajaa, kuraattoria ja taidehistorioitsijaa, jotka tunsivat Michelangelon paremmin kuin M1 Garand -kiväärin – voisi mitenkään selviytyä mahdottomasta tehtävästään, ennen kuin tuhannen vuoden takainen kulttuuriperintö tuhoutuu?