lauantai 13. joulukuuta 2014

Kahden asun lauantai

Yllätys oli melkoinen kun astuin aamulla ulos. Lunta olikin tullut useampi sentti. Koiran kanssa aamu lenkki meni ihan treenistä, kun sai kahlata syvässä lumessa.

Aamu päivällä hyppäsin junaan ja treffasin siskoni Helsingissä. Agendalla oli kolme asiaa: käynti Louis Vuittonilla, käynti Nespressolla ja äidin lahjan osto.

Siskoni valitsi itselleen joululahjaksi mustan kiiltäväpintaisen huivin ja minä toimin makutuomarina ja nautin shamppanjasta :)

Seuraavaksi kävimme täyttämässä kahvikapseli varastot ja nautimme kupit kahvia Nespressolla. Olipa ihanaa palvelua sielläkin.

Seuraavana oli äitimme joululahjan valinta. Äitini on jo iäkäs, täyttää kesällä 85 v., mutta aikamoinen teräsmummi kyllä on. Aloitti esim. vuosi sitten punttisalilla käynnin, kun totesi jalkojen lihasten olevan niin heikossa kunnossa. Olimme jo ostaneet hänelle kuulokkeet tv:n katselua varten, jotta naapureiden ei tarvitse kuunnella samaa kanavaa kuin äitini ;)
Minun ehdotuksenani oli ostaa hänelle kasmir neule ja kävimmekin katsastamassa tarjontaa Stockmannilla, Zarassa ja ostos tehtiin sitten Lilly & Lally liikkeestä, Repeatin ihanan pehmeä kasmir neule, varmasti äitini mieleen.

Asuksi valitsin mustaa, mutta piristykseksi avasin Budapestin tuliaisen eli kaulaani laitoin punaisen LV:n huivin. Osa lukijoistani tietääkin, etten ole mikään väreillä iloittelija, joten punainen huivi olikin aika erikoinen valinta minulta. Kaulaani asteltuani en kyllä katunut väri valintaani yhtään.takki- Zara
housut- Zara
neule- Zara
kengät- Stockmann Global
laukku-Gucci
huivi- Louis VuittonKauppa reissulle vaihdoin kyllä pikaisesti vaatteet eli mustaruskealla mentiinkin sitten loppu iltapäivä.
takki- niin vanha ettei mitään tietoa merkistä
housut- Zara
neule- Zara
kengät- Stockmann Global
laukku- LV Eva
huivi- Gucci

perjantai 12. joulukuuta 2014

Pallokranssi

Pallot eivät jääneet varastoon, vaan eilen illalla katselin työhuoneen lattialla tv:ta, liimapyssy samalla kuumenemaan ja askartelutuokio alkoi.

Leikkasin paksusta pahvista pyöreän rinkulan ja siihen aloin liimaamaan palloja vieriviereen, sitten lisäilin joukkoon ja sivuille pikkupalloja ja viimeiseksi pyöritin helminauhan koko "komeuden" ympärille.

Ensimmäiseksi kappaleeksi minusta ihan ok.


keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Tuulitukka

Otsikon mukainen olo kyllä tuli, kun astui aamulla ulos. Nyt meillä sateleekin jo lunta, mutta saa nähdä onko sitä vielä aamulla jäljellä. Olisi kiva saada vähän valoa tuohon maisemaan.

Mies lähti Lakun kanssa lenkille ja huuteli ovelta "Mitä nää viritykset on tässä hihnassa?" Minä vaan eilen laittelin heijastimen Lakun hihnaan ja omaan takkiin (2 kpl). Heijastimet tulivat tarpeeseen, jotta edes vähän erotuttaisiin pimeässä, minä mustissa vaatteissa ja koira mustassa turkissaan.

Päivän piristykseksi otin käyttöön Massimo Dutista ostamani puuvilla-cashmere neuleen ja dadaa, jotain muuta väriä minulla kuin beigeä tai vaaleaa.takki- Zara
neule- Massimo Dutti
huivi- Mulberry

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Budapest

Kisamatka oli oikein mukava ja Budapest oli tutustumisen arvoinen kaupunki. Kolmen ensimmäisen päivän näköalat Budapestista jäivät akselille hotelli- jäähalli- ravintola :)
Keskiviikkona lähdimme keskustaan ja otin kamerankin mukaan, mutta kappas vaan se akkukin olisi kannattanut kiinnittää kameraan kiinni eli se niistä Budapestin kuvista sitten. Harmitti kyllä vietävästi. Kävelimme kuitenkin Tonavan rantaa pitkin Parlamenttitalolle, Ketjusillalle ja Kuninkaanlinnalle. Upeita rakennuksia ja olivat valaistu todella kauniisti.

Lauantaina kävimme vielä keskustassa ennen lentokentälle siirtymistä. Joulumarkkinoilla oli paljon turisteja ja myynnissä oli paljon käsitöitä ja joulutavaraa.
Unkariin on ihanan lyhyt lentomatka, alle 2,5 tuntia ja lentokentältäkin oli matkaa hotellille vain noin puolisen tuntia. Kisajärjestäjä oli hoitanut kyyditykset lentokentältä hotellille ja hotelli oli todella mukava ja siisti Lion`s Garden. Tätä hotellia voisi suositella turisteillekin, koska taksimatkat keskustaan maksoivat noin 6-7 €.Sain myös hotellilla uuden etunimen Marja -> HarjaLauantaina kävimme vielä keskustassa ennen lentokentälle siirtymistä ja joulumarkkinoilla oli paljon väkeä ja ihania käsitöitä, myytävää oli tarjolla.

Myös ruoka oli Budapestissa todella edullista. Lounaamme tai päivällisemme maksoivat alle 10 €. Viimeisenä päivänä keskustassa syömämme lounaskin alle 15 €, tosin join vain kokista tai vettä enkä tilannut alkuruokaa tai jälkiruokaa.

Olin suunnitellut ottavani vain matkalla valokuvia ja jättäväni shoppailut pois. Noh, arvaatte varmaan miten tässä sitten kävi :)

Eihän minun tarvinnut kuin nähdä Massimo Dutti ostoskeskuksessa ja se oli menoa sitten.Ihana neule MD:lta


Zarasta löysin aivan mielettömän pehmeät cashmere neuleet, ostin sitten sekä harmaan että beigen.


Viimeisenä päivänä pyörähdin vielä LV:lla ja Guccilla. Eli minun joululahjat on sitten hoidettu.