torstai 29. lokakuuta 2015

Balmuir Showroom ja lukijailta

Odotin kovasti tätä iltaa Balmuirin showroom:ssa ja sainkin järjestettyä aikaisemman lähdön töistä ja mahdollisuuden osallistua illanviettoon. Illan emäntinä toimivat Balmuirin omistaja Heidi Jaara ja illan kutsujana ihana Marjukka Fab forty something blogista. Marjukka myös musiikin opettajana ja taitavana laulajana lauloi illan alkajaisiksi kaksi kappaletta todella kauniisti kitaran säestyksellä.

Heidi kertoi ensin yrityksen perustamisesta, yrityksen työntekijöistä, eri tuotteista, tuotteiden valmistuksesta, kuinka vain paras kelpaa heille,  missä maissa Balmuiria myydään, kuinka kaikki on saanut alkunsa Oululaisesta autotallista ym. Parasta tässä kaikessa on se, että yritys on suomalainen ja pääpaikka on Oulussa.

Home via Laura blogin kautta tarkempaa tietoa yrityksestä ja näkyvyydestä kansainvälisesti.

http://homevialaura.com/2015/01/balmuirin-matkassa-osa-1-whos-next-ja-premiere-classe/

http://homevialaura.com/2015/02/balmuirin-matkassa-osa-2-maison-objet/

 Heidi Jaara

 Marjukka

Nämä ihanat 100% karhmiria olevat kylpytakit haluaisin heti, mutta pitäisin niitä ihan neuletakkeina :)Olipa kiva tavata myös Business WomanBelladonna ja Marre (hän rohkeasti tuli juttelemaan kanssani, vaikka olemmekin toistemme blogeja lukeneet niin ihmiset luonnossa jotenkin niin erinäköisiä ja kun montaa blogia seuraa niin kaikkia ei vain voi muistaa edes ulkonäöltä) Marrella on blogissa ihania matkakuvia, upeita paikkoja ja matkakertomuksia Lapista Aasiaan.


Lukijani tietävätkin, että olen parantumaton huivien suurkäyttäjä, ostaja ja kasmir mieluisin materiaali jota haluan ihoni lähelle. Joten ostoskassiin sujahti kuin huomaamatta kaksi huivia ja kaksi ihanaa kynttilää syksyn pimeisiin iltoihin. Vaalean lila huivi on Highland huivi värissä Heather ja harmaa huivi on neliskulmainen Milan, jotka muuten tehdään samassa tehtaassa kuin Louis Vuittonin huivit :) Milan huivi on 70% Cashmerea ja 30% silkkiä. Nyt mietinkin, että laitanko lähes käyttämättömän Acnen huivin myyntiin ;)
tiistai 27. lokakuuta 2015

Trnava Slovakia

Kilpailumatkamme Slovakian Trnavaan alkoi aikaisin torstai aamuna, kun kello pärähti soimaan 4.45
Lentomme kohti Wieniä lähti puoli yhdeksältä. Myötätuulen ansiosta savuimme Wieniin 20 min etuajassa. Lentokentältä jatkoimme junalla Wienin päärautatieasemalle, jossa vaihdoimme junaa määränpäänä Slovakia. Vaihdoimme junaa vielä kerran Bratislavassa ja sen jälkeen olimmekin jo perillä Trnavassa. Wienistä on kyllä hyvät yhteydet Saksaan, Unkariin, Sloveniaan, Tsekkeihin ja Puolaan. Junat olivat nykyaikaisia, ainoastaan viimeinen väli Bratislavasta Trnavaan taittui vanhalla junalla, jossa oli puupenkit ja erilliset vaunuosastot.

Illalla illalliselle menossa (kaupunki oli muuten tosi hiljainen iltaisin, en tiedä missä kaikki asukkaat olivat)


Tämä ihastuttava linna oli hotelliamme vastapäätä ja kätki sisäänsä ilmeisesti autovuokraamon toimistotilat.Hotellimme Trnavassa sijaitsi 5 min kävelymatkan päässä jäähallista ja vanhasta kaupungista. Matkan varrella hotellilta jäähallille oli vielä uusi valtavan kokoinen jalkapallostadion, jonka yhteydessä oli uusi ostoskeskus. Sieltä löysimmekin yhden mukavan italialaisen lounaspaikan.Jäähalli oli rakennettu varmaan -70/-80 luvulla ja oli jo hieman remontin tarpeessa, mutta pukukopit olivat lämpimät, jää hyväkuntoinen, luistava ja järjestävän seuran ihmiset oikein ystävällisiä. Ihmiset muuallakin olivat ystävällisiä ja esim. sunnuntaina kun lähdimme vetämään matkalaukkuja kohti rautatieasemaa niin hotellinjohtaja juoksi ulos ja pisti poikansa autonrattiin ja hän heitti meidät asemalle. Ja kyllä tyttöjenkin silmät kirkastuivat hetkessä, koska kuljettajamme oli todella komea ilmestys :)
Yksi kilpailijoistamme pääsi myös paikallisen TV kanavan haastatteluun.


Kisat kestivät perjantaista sunnuntaihin ja sunnuntaina vapaaohjelmakilpailun jälkeen lähdimme junalla uudelleen kohti Wieniä. Hyppäsimme myös yhtä asemaa liian aikaisin junasta pois ja pienen odottelun jälkeen pääsimme uudella junalla Bratislavan asemalle, jossa odotimme tunnin Wienin junaa. Onneksi meillä ei ollut kiire vaan nautimme kahvit vanhassa asemakahvilassa.


väärä asema :)


Bratislavan asemalla kahvitauko ja junan odottelua


Wieniin saavuttuamme, veimme vain laukut huoneeseen ja jatkoimme matkaa metrolla kohti Wienin keskustaa. En ollut aiemmin käynyt Wienissä ja voi kuinka kaunis kaupunki se olikaan. Ihania vanhoja rakennuksia, kirkkoja, kävelykatuja ja upeita liikkeitä (onneksi olivat kiinni niin säästyi rahat). Soitinkin miehelleni, että Wieniin pitää päästä pitkän viikonlopun viettoon vielä myöhemmin.
 

Muutama joulukoriste tässä ikkunassa :)
Huoneemme hotellissa oli 17. kerroksessa eli aika hyvät näköalat kohti kaupunkia.Hotellimme alapuolella oli jonkinlainen pakolaisille suunnattujen tavaroiden vastaaotto- ja lajittelukeskus ja taksikuski kertoikin aamulla, että nyt ihmisiä aseman ympäristössä todella vähän. Vieressä oleva puisto on kuulemma normiaamuina täynnä leiriläisiä. Heitä tulee tuhansia Unkarista ja Sloveniasta. Ja suomessa valitetaan muutamasta sadasta tulijasta päivittäin :(
(tämän enempää en politiikkaa sitten blogiini sotkekkaan)Maanantaina heätys aamulla, aivan ihana aamiainen hotellilla ja sitten taksilla lentokentälle (joka oli muuten samanhintainen kuin junalla kentälle)

Ruoka oli muuten molemmissa paikoissa edullista (Trnavassa suorastaan halpaa). Tässä muutama herkuttelukuva :

Tämä jättiannos lihaa ja perunaa maksoi esim. 9€Jälkiruoka 3 €