maanantai 13. tammikuuta 2014

Kisamatka Tallinnaan

Olimme kisamatkalla Tallinnassa luistelijoiden kanssa. Matka alkoi jo torstai aamuna aamulaivalla. Lähdin junalla kohti Järvenpäätä, jossa hyppäsin luistelijoidemme kyytiin ja autossa istuen suoraan aamupäivän laivaan. Oli kiva, kun saimme jättää ulkovaatteet ja matkalaukut autoon ja autokannelta suoraan laivaan ja nauttimaan aamiainen laivalla. Koko menomatka menikin tuolla aamiaisella. Saavuttuamme satamaan, sama systeemi toisinpäin ja autolla ulos ja sitten matka kohti hotellia.

Minulla oli huone Viru hotellista. Pyysin huoneen mahdollisimman kauas hissistä ja asuinkin 16. kerroksessa eli aika hyvät näkymät. Viru hotelli sijaitsee aika kivalla paikalla kauppojen lähellä vaikka olisikin kiva valita seuraavalla kerralla joku ihanan tunnelmallinen pikkuhotelli vanhasta kaupungista. Viime vuoden kisamatkasta hotellin aamiainen oli minusta parantunut eli tarjolla oli paljon erilaisia hedelmiä, jogurtteja, pähkinöitä normaalien aamiaistarpeiden lisäksi. Aamiaisella tulikin vietettyä pitkä tovi. 

Lunta satoi myös Tallinnassa eli sielläkin jo valkoinen maa.

 Tällä asulla kävin syömässä ensimmäisenä iltana. Kävimme kaikki luistelijat ja vanhemmat syömässä Viru hotellin alakerrassa Amarillossa. Oikein hyvää ruokaa ja kiitos vielä vanhemmille heidän tarjoamastaan illallisesta.

Toisen illan asua. Valitettavasti asut kuvattu peilin kautta, kun vakiokuvaaja kotona.Lauantaina kävelimme Stockmannin lähellä sijaitsevaan ravintolaan Trattoria Massimo. Ihanaa italialaista ruokaa ja aivan ihana ja tunnelmallinen paikka.
Päivällä ravintola oli aivan tyhjä ja saimme paikat tuolta parvelta.


Kisamatkoilla ei paljon muuta näe kuin hotellihuoneen, taksimatkat ja jäähallin. Ja niin kävi tälläkin kisamatkalla eli ainoa ostospaikka oli Stockmann, josta ostin sohvalle uuden tyynyn ja pihviveitset. Jäähallin vieressä olevasta Rocca al Mare ostoskeskuksesta löysin tyttärelle 4 paitaa eli pienet ostokset.


Kotiin palasin vasta sunnuntaina iltalaivalla. Laiva oli hieman myöhässä ja kotona olin vasta vähän ennen puoltayötä ja aamulla nukuinkin lähes 11:sta saakka. Tänään vapaapäivä ja olenkin vain ollut ja levännyt.