tiistai 7. tammikuuta 2014

Tiistai 7.1.14

Tänään alkaa meillä töissä taas normaali kevätkausi ja kaikkien ryhmien osalta pyörähtävät treenit taas käyntiin. Luistelukoulut ja harrastajat ovat olleetkin melkein kuukauden tauolla vaikka kilpaluistelijat ovat harjoitelleet tämänkin ajan joulunpyhiä lukuunottamatta.

Ajattelin aloittaa aamun kunnon aamiaisella. Luistelu- ja opiskeluaikona söin aina aamiaisen tosi terveelliseti, mutta nyt parin viime vuoden aikana olen oppinut huonoille tavoille ja aamulla on tullut nautittua vain kahvia tyhjään vatsaan (tosi tyhmää) ja sitten olen usein syönytkin jo lounaan ennen töihin lähtöä, mutta nyt yritän parantaa tapani.


Lasissa ei ole Cokista vaan mustikkapitoinen smoothie. Jottei mene liian terveelliseksi niin pari suklaakeksiä pelastaa päivän :)

Joulukuusi ja koristeet korjataan vasta tänään pois. Sain valmennettavaltani ihanat lasiset luistimet, joista toinen pääsi koristamaan kuusta.
Aamiaista nauttiessani tuli Yleltä mielenkiintoinen ohjelma, missä tanskalainen fitness guru pisti pienen haasteen lukiolaisille nuorille ja opettajille. Hän huomasi, että nuoret söivät aina lounaaksi ns. roskaruokaa, olivat väsyneitä koulussa, nukkuivat liian vähän ja koulumenestyskin oli heikkoa.  He lähtivät vierailulle jenkkeihin, lukioon missä liikuntaa oli joka päivä, ennen koetta tekivät pienen liikuntasuorituksen/ kävelivät koulun ympäri, jo tämä oli vuoden aikana nostanut kokeiden tuloksia paremmiksi. Luokissa käytössä esim. tasapainolaudat/jumppapallot, jossa liikkuvat tunnin aikana. Tämä koulu oli kaikissa tilastoissa menestyksen suhteen ihan huippuluokkaa, koulussa ei ollut lihavia lapsia ja lievästi ylipainoisiakin vain 35 %, kun normaali koulussa määrä on yli 50%. Antoivat kyllä käyttää myös Nintendoja pelaamiseen (tosin 5 minuutin ajan) muutaman kerran viikossa, koska se nosti selkeästi vireystasoa. Nuoret olivat tosi iloisen ja nauravaisen oloisa, eivät maanneet apaattisina pitkin käytäviä/sohvia niinkuin esim. Tanskassa ja varmaan Suomessakin (ainakin silloin kun minä olin liikunnanopettajana v. 1992- 1994). Mielenkiintoinen ohjelma, kannattaa mennä katsomaan josko näkyisi Yle Areenassa.