sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Koronasta selviytyminen rahallisesti

yhteistyössä Sortter

Kun maaliskuussa jäähallit sulkivat ovensa ja vielä Elixiatkin menivät kiinni, niin voin myöntää, että itku pääsi tällä yrittäjällä autossa. Minulla piti olla tosi hyvin töitä toukokuuhun saakka ja tulevalle kesäleirillekin oli ilmoittautunut 120 lasta ja sitten yhtäkkiä rahaa ei tulekaan mistään.

No minulla oli onneksi hieman rahaa rahastoissa, soitto pankkiin ja asuntolainan maksut tauolle ja merkkitavaraa kirppikselle myyntiin. Ja onneksi Elixiat avasivat ovensa jo ennen vappua ja lomautus siellä jäi vain muutaman viikon pituiseksi.

Näin ei varmasti ollut monellakaan yrittäjällä vaan toimeentulo lakkasi kerralla ja siinä ei paljon auta kaverin sanomana, että kai sulla oli puskuria tilillä. Jos yritys on vasta perustettu ja asiakkaita ei vielä ollut niin moni joutui laittamaan ns. lapun luukulle.

Itsekin tutkailin kevään aikana erilaisia lainavaihtoehtoja ja Sortterin kautta se on helppoa, kun ei tarvitse pyytää tarjouksia eri pankeilta vaan kaikki hoituu yhden sivuston kautta.
https://sortter.fi/kulutusluotto/

Kun mainitaan kulutusluotot niin monella nousevat mieleen mielikuvat kiskurikoroista ja vuosien velkavankeudesta. Näinhän ei enää ole vaan koroille tuli kevään aikana maksimi korkokatto 10 % ja monissa lainoissa se on vähemmän eli 4-10% välillä. Tottakai lainat pitää maksaa pois, mutta lyhyellä laina-ajalla ja summalla pääsee helposti vaikeimman ajan ohi.

Sortterin kautta pystyt kilpailuttamaan lainasi ja löydät halvimman mahdollisen lainan antajan. Sortter ei ole pikavippi tai luotonantaja vaan heidän kautta voit vertailla ja kilpailuttaa lainasi. 

Myöskään takaajia ei tarvita, enkä ainakaan itse suostuisi takaajaksi edes parhaalle kaverille. Ainoana ehtona on 20 vuoden ikä ja säännölliset palkka- tai eläketulot sekä moitteeton raha-asioiden hoito.

https://sortter.fi/kulutusluotto/