torstai 5. tammikuuta 2017

Viimeinen työpäivä Järvenpään jäähallilla

Sinne se seitsemän ja puolivuotta vain mennä hurahti. Tänään on jäällä viimeinen työpäiväni ja illalla lähdemme vielä kisamatkalle Mikkeliin. Mikkelissä vierähtääkin koko viikonloppu ja jo tiistaina menenkin ensimmäiselle työkeikalle yrittäjänä.

Uudenvuodenaattona pistäydyin Andiatan alennusmyynneissä ja mukaan lähti kahdet cashmere housut ja yksi pörrötakki. Toiset näistä cashmerehousuista ovatkin olleet yllä jokapäivä aatosta asti eli varmasti mieleinen alelöytö. Laadultaan nämä ovat myös ihan huippuluokkaa, kun ovat ohuet niin myöskään eivät nyppyynny niin helposti kuin pehmeä ja paksu cashmere neulos. Asussa oleva untuvatakki on myös uusi ja maksoi peräti 38 € Stockkan alennusmyynnistä.

Mukavaa Loppiaisviikonloppua kaikille lukijoilleni.
untuvatakki- noom
neule- Gant
huivi- Balmuir
neulehousut- Andiata


Nämä korvakorut (House of Elliott) sain luistelijoilta kaaulakorun lisäksi läksiäislahjaksi.

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Tietokoneen käytön alkeet

Kuulun itse siihen ikäluokkaan, jolle tietokoneet tulivat elämään vasta myöhäisellä aikuisiällä. Kirjoitin kyllä Pajulahden Urheiluopistossa lopputyöni tietokonetta apuna käyttäen, mutta se oli vain se päivitetty versio kirjoituskoneesta. Muistan kuinka ATK opettajammekin vain lateli aivan yli hilseen meneviä sanoja/ohjeita, nappuloiden nimiä ja sitten lopuksi sanoi: "Sitten painakaa enter". Just joo, silloin minulla ei edes ollut omaa konetta kotona, joten kiinnostus tietotekniikkaan oli osapuilleen nollassa. Ensimmäisen tietokoneen hankin vasta tavattuani mieheni eli 2000 luvun alussa ja oman sähköpostin avasin vasta vuonna 2002 :)

Nykyaikana tarvitaan tietokonetta lähes kaikkeen arjen pyörittämiseen, sekä sieltä löytyy tarvittava tieto myös nopeasti. Sain blogin kautta mahdollisuuden tutustua ILMAISEEN E- kirjaan


 E- kirja Tietokoneen käytön alkeet jossa selitetään tietokoneen käyttö aivan alusta alkaen, helppolukuisesti ja mikä tärkeintä niin ohjeet ovat SUOMEKSI. Olisipa tällainen opas ollut kädessäni viisitoista vuotta sitten. Oppaasta löydät mm. seuraavat ohjeet:

  • * Tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa
  • * Yleiskatsaus hyödyllisistä näppäinyhdistelmistä
  • * Ohjelmien käynnistys ja käyttö
  • * Viestintä sähköpostilla
  • * Tiedostonhallintaan liittyvä tietotaito
  • * Yleiskatsaus hyödyllisistä sovellusohjelmista
  • * Yleiskatsaus ääni- ja videomuodoista
  • * Turvallisuus internetissä:
  • * OVerkko-ostaminen – osta turvallisesti verkossa
  • * Vinkkejä internethakuun
Kirjassa on myös hyvät vinkit turvalliseen ostamiseen netissä ;)
Kirjan kirjoittaja Cordei Clottey on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien näytön suunnittelijana ja ATK-kouluttajana.