torstai 26. helmikuuta 2015

Bosnia & Herzegovina ja kisamatka Sarajevoon

Kun herätyskello viime torstaina herätti klo 2.30 olin nukkunut yöunta peräti 45 minuuttia. Sitten pakkasin matkalaukkuun meikit ym. hygieniatarvikkeet ja nautin aamiaisen. Laku oli ihan ihmeissään, että mitä toi mamma keskellä yötä herää.

Lensimme Sarajevoon Münchenin kautta ja olimme perillä puolenpäivän jälkeen. Kävimme katsastamassa kisajäähallin ja sen jälkeen menimme Vapianoon syömään. Hotellimme hintaan (35 € ) kuului yöpymisen lisäksi myös päivällinen eli todella edullinen maa.


Hotellin taso **** ei tosin ihan vastannut muiden maiden tähtiä :)


Näkymä ikkunastani hotellin takapihalle :)Kilpailut menivät joka tapauksessa todella hienosti: toinen luistelijani voitti oman sarjansa ja toinen luistelija oli lopputuloksissa kolmas.Jäähalli oli todellinen JÄÄHALLI, aivan mielettömän kylmä ja muutenkin jämähtänyt Sarajevon olympialaisten 1984 tasolle.Katukuvassa näkyi vielä pommitusten jälkiä talojen seinissä ja lähes joka talo oli pilattu graffiteilla. Katukuvassa näkyi myös upeita ostoskeskuksia, jotka eivät jotenkin vaam sopineet niiden vuorten ja vanhojen talojen keskelle.


Katukuvassa näkyi myös upeita ostoskeskuksia, jotka eivät jotenkin vaan sopineet niiden vuorten ja vanhojen talojen keskelle. Sunnuntaina kävimme myös Sarajevon vanhassa kaupungissa.
Ruoka oli Sarajevossa todella edullista ja hyvää, vaikka kuvassa oleva Lasagne näyttääkin vähän oudolta. Annos oli jopa niin iso, etten edes minä ahmatti jaksanut syödä annostani loppuun. Lasagnen hinta oli 3€.


Vapianossa söin ihanat Bruchetta leivät ja maukasta pitsaa.
Tällaisilla mitali- herkkujätskeillä ja pirtelöillä olimme lauantaina kilpailun jälkeen.

  Yllä oleva satsi maksoi 13 €, onneksi huomessa ei ole tuollaisia hintoja. En mahtuisi ovista enkä ikkunoista.


Matkan ainoa asukuva, ostin tuon hatun kesää varten :)


Matkan ihmetyksen aiheena oli elmukelmutetut Tuijat :)


Paluumatkamme ei sujunutkaan sitten niinkuin elokuvissa. Kaksi luistelijaa olivatkin jo edellisellä lennolla Münchenistä Frankfurt:iin, mutta ihana virkailija vaihtoi tyttöjen liput ilman kuluja. Matkalaukkumme jäivät Frankfurt:iin ja omani sain kotiin vasta keskiviikkoa aamuna.

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Vihreä alelöytö

Kävimme mieheni kanssa maanantai iltana Jumbossa. Tarkoituksena oli hakea Canada Goose takkini korjauksesta ja palauttaa kahdet vialliset housut Zaraan. Stockkalla katsoimme kuitenkin alenalet läpi ja löysimme mieheni kanssa ihan mielettömät alelöydöt. Mieheni sai uudet Sorrel kengät hintaan 26 € !! Ja minun löytöni oli kuvissa oleva oliivin vihreä untuvatakki ovh 298 € ja takista maksamani hinta oli 56 € (kuvassa näyttää kovin tummalta, mutta on sellainen tumma oliivinvihreä)

Uutta untuvatakkia en todellakaan olisi tarvinut, mutta Sulo Vileniä lainatakseni "ku sai niin halvalla"

Väri on ihan minun lempivärejäni ja malli on Etcetera. Tuosta VC:sta ostamastani LV laukusta on tullut uusin lempilaukkuni.
untuvatakki- Etcetera
housut- H&M
kashmirneule- Massimo Dutti
huivi- Mulberry
kengät- Catepillar
laukku- Louis Vuitton Borsa Weekend

maanantai 23. helmikuuta 2015

Kilpailumatka Norjan Stavangeriin

Blogissa on ollut hiljaista, kun olen viipottanut pitkin lentokenttiä eri puolella eurooppaa. Helmikuun puolivälissä lähdimme luistelijani kanssa Pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin Norjan Stavangeriin. Matkamme sai jo ensimetreillä jännitysdraamaa, kun matkalaukkumme olivat jääneet Kööpenhaminaan. Jännitimme kerkeämistä kilpailuharjoituksiin ja tulihan ne matkalaukut hotellille klo 14.05 kun harjoitukset alkoivat 14.45. Toisella suomalaisluistelijalla ei käynyt yhtä hyvä tuuri, hän sai laukut vasta harjoitusten jälkeen. Norjassa on matkalaukut otettava pois ruumasta, vaikka lento jatkuisi norjan sisäisellä jatkolennolla ja laukut olisi buukattu suoraan määränpäähän.

Ensimmäiset päivät kuljimme väliä hotelli- jäähalli- hotelli ja vasta viimeisenä päivänä kerkesimme käydä Stavangerin keskustassa. Ja koska oli sunnuntai niin ainoastaan kahvilat olivat auki.


Espanjan lippu lippurivistössä, koska kilpailu oli avoin myös muiden maiden edustajille.
Hotellimme Clarion, hotellin aamupala oli aivan vertaansa vailla.  Oli kokki paikalla paistamassa munakkaita, oli 6-7 lajia smoothieta, hedelmiä ym. Valitettavasti hotellin muu ruoka ei kehuja ansainnut.


Hotellilla järjestetty illallinen luistelijoille, valmentajille ja kisaorganisaatiolle.Keskusta sijaitsee veden äärellä, lammen ja meren välissä.
Tuo keskellä sijaitseva valkoinen talo eli seniori talo, kelpaa ainakin näkymien puolesta viettää eläkepäiviä.

Kaksi alla olevaa kuvaa on otettu hotellin ikkunasta, ihanat vuoret ympäröivät kaupunkia.