sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Lihominen, vaihdevuodet ja itsetunto

 Ajattelin ennen aina hieman naivisti, että naiset vaan lihoo siinä viidenkympin hujakoilla omaa laiskuuttaan. Nyt kun tuo maaginen 50vuotta tuli kesällä täytettyä ja edellisenä vuonna vaan tulla tupsahti se reilu 10 kg jota en todellakaan tilannut joululahjaksi niin ajatuksetkin ovat hieman muuttuneet.

 Onko se sitten ne vaihdevuosien hormoonit vai aineenvaihdunta vai kuka ne kilot tähän vartaloon siirtää, mutta ilmeisesti niillä ei ole palautusoikeutta, koska jämähtävät kyllä kroppaan ihan teholiiman lailla.

 Olen aina ollut sellainen on/off liikkuja ja tottakai urheilua harrastaen vartalokin on näyttänyt vuosien aikana ihan erilaiselta. Mutta nyt puolentoista vuoden aikana olen mielestäni syönyt ihan samalla lailla, herkut ovat aina minulle maistuneet (tosin irtokarkkeja menee vähemmän). Tottakai välillä tulee syötyä terveellisemmin ja välillä taas ei niin terveellisesti ja kiloja on kasaantunut + 15 kg eli aivan järkyttävä määrä pienessä ajassa. Ja voin myöntää, että se on vaikuttanut kyllä itsetuntooni. En mielelläni katsele omaa kuvaa peilistäni, kun on vain sellainen tunne että sieltä ei katso takaisin se Mankka jollaiseksi itseni tunnen. Tuo vatsa on ehkä se pahin asia, kun minulla ei ikinä ennen ole ollut vatsaa vaan aina kaikki ylimääräinen on ollut reisissä ja peffassa. Nyt kun katson sivuttain peilikuvaani niin näyttää siltä että olisin raskaana.

 Päätinkin taistella kiloja vastaan ja aion syksyllä ostaa taas kortin Elixiaan, kun tuleva asunto sijaitsee lähellä Jumbon Elixiaa. Liittyminen olisi tietenkin aikaisemmin, mutta muutto kesäkuussa ja sen jälkeen leirien vetäminen viisi viikkoa ympäri suomea siirtävät projektin aloituksen syksyyn.

 Laihtuminen ei ole se syy miksi haluan taas jumppaan mennä vaan myös terveydelliset syyt. Kyllä tuo keskivartalolihavuus tuo myös riskit kohonneeseen verenpaineeseen ja sokeritautiin. Myös vihoitteleva polvi yrittää varmaan ystävällisesti vinkata, että muikkeli painoa alas nyt nopeasti.


 No hieman positiivisempia kuvia kuitenkin tähän loppuun eli lauantaina kävin siskoni kanssa Helsingissä ja musta-vaaleanpunaisella mentiin eilinen päivä


.kengät, huivi, käsikorut- LV
rannerengas- Hèrmes
housut- Oasis
pusero- Peura
takki- Rinascimento
laukku- Chanel14 kommenttia:

 1. Mulla on hyvin pitkälle samanlaisia ajatuksia omasta itsestäni :(. Ei huvita lähteä lenkillekään, kun huono kunto hävettää ja mitenkäs se laihtuminen ja kunnon parantaminen (terveys se tärkein!) onnistuu, jos uloskaan ei halua mennä :(.
  Kyllä vaan, vielä muutama vuosi sitten painoin lähes 10 kg vähemmän kuin nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun vlogi aiheesta oli kyllä hyvä ja rehellinen. Mitäpä sitä aihetta hyssyttelemään.

   Poista
 2. Tuntuu kovin tutulta tarinalta.... tammikuussa tuli 50 täyteen ja jo viime ja edellisen vuoden aikana melkein 10 kiloa lisää! Joskus 40 jälkeen jo huomasi ettei ne kesäkilot lähteneetkään pois elokuun aikana vaan aina jäi kilo tai pari. Vaihdevuodet alkoi jo 2 vuotta sitten ja aiheutti hirveän hiustenlähdön, joka pysäytti ja pelotti, koska aina ollut paksu ja luonnonkihara tukka. Näihin yhdistettynä työstressi niin aika kovilla on oltu! Vaikka tiedostaa tämän vaihdevuosiasian, niin silti harmittaa ja hermostuttaa. Varsinkin kun ei ole itsekuria puuttua ja muuttaa elämäntapoja terveellisemmäksi. Jotain pitäis tehdä, mutta mistä siihen alku? Terkuin Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hiustenlähtö/oheneminen on muuten tuttua. Minäkin luulin muutama vuosi sitten, että minulle on tulossa pälvikalju.

   Poista
 3. Osui ja upposi. Täytän syksyllä 50 ja vaihdevuodet on päällä kaikkine kuumine aaltoineen, joihin osasin varautua, mutta siihen en osannut varautua, että painoa tulee kuin tyhjästä. Ja paljon.

  Minullekin tupsahti täsmälleen samoilla elintavoilla ja ruokatottumuksilla kuin aina ennen 15 kiloa puolessa vuodessa ja nyt olen niitä yrittänyt pudottaa joulusta asti. Huonolla menestyksellä ja painoa on hirvittävällä työllä pudonnut vasta 4 kiloa (nuorena siis viidessä kuukaudessa sai helpostikin pudotettua jopa 20 kiloa). Olenkin tullut siihen tulokseen, että vaihdevuosi-ikäinen nainen on maailman kahdeksas ihme -tuottaa energiaa omaan käyttöönsä ilmasta.

  Mukavaa Vappua ja sanottakoon vielä, ettei sinusta näin kuvien kautta todellakaan huomaa, että painoa olisi tullut yhtään lisää. Itseasiassa olet vielä hehkeämpi kuin ennen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdevuosinainen ja kahdeksas ihme :) Hyvä että meillä huumorintaju ei ainakaan ole huonontunut. Liian laihassa naamassa tosin rypytkin näkyy paremmin eli jotain positiivista ;)

   Poista
 4. Onpas kaunis kokonaisuus. Samoja ajatuksia sitä on täälläkin, vaikka ikäeroa on. Raskaus toi lisää kiloja ja niitä vastaan on tässä hiljalleen taisteltu parhaan mukaan.

  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata stressata raskauskiloista, minullakin paino heitteli tyttären saannin jälkeen ja olinkin muutama vuosi synnytyksen jälkeen kaikkein hoikimmillani. Sinä sentään käyt treenaamassa, iso peukku sille.

   Poista
 5. Tutulta kuulostaa. Peilistä tuijottaa pöhöttönyt naama ja lisäkilot. Ja 50 lähestyy uhkaavasti. Pikkuhiljaa voisi lisätä liikuntaa, mutta kun pihatyötkin vievät oman aikansa tähän aikaan vuodesta ja päivätyö mehut välillä. Vinkkinä kerrottakoon että akupunktio auttaa kuumiin aaltoihin ja nestekertymään. Kokeilin muissa vaivoissa, ja kaupan päälle lähti nesteet kiertoon, joskin vaikutus on häipynyt jo, pitäisi mennä uudelleen. Kivaa vappua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöhötys häivyttää rypyt ;) ei tarvita varjostuksia :) Pihatyöt onneksi hyötyliikuntaa. Minun uusi asunto on 3. kerroksessa eikä hissiä, tulee hyötyliikuntaa päivittäin.

   Poista
 6. Hyvä kirjoitus! Mitä ihanalle Lakulle kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laku voi oikein hyvin. Ehkä siihenkin vaikuttaa meidän ero, kun on hieman allapäin. Pääsee tosin mieheni luo tasaisen väliajoin.

   Poista
 7. Näytät kyllä edelleenkin kauniilta ja tyylikkäältä! Jokainen kantaa painonsa itse ja tietää olossaan, milloin pitää tehdä ryhtiliike :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Se suurin ongelma taitaakin olla siellä oman pään sisällä.

   Poista

Kiitos kun kävit ja kiitos viestistäsi.