lauantai 18. maaliskuuta 2017

Äidiltä saatu Hérmeksen silkkihuivi (yksi aarteistani)

Kun aamulla aloittaa työt aikaisin niin loppupäivä kello 11:sta eteenpäin olikin sitten vapaata. Olemme kahdestaan tyttären kanssa kotona ja ruoan laitto ei oikein kiinnostanut, joten kävimme ulkona syömässä. Nyt pitäisi vielä imuroida koko talo läpi, koska Lakusta lähtee karvaa siihen malliin, että ihme ettei meillä asustele jo kalju koira.


Tuosta Herméksen silkkihuivista olen niin ylpeä, sain sen äidiltäni pari vuotta sitten omakseni. Hän on ostanut sen aikanaan Finnairin koneesta vuonna 1980 luvun lopulta ja taisi maksaa 190 markkaa :) Silkki on aivan ihanan paksua laadultaan, aivan erilaista kuin toinen Hérmeksen huivini vaikkei sekään mikään uusi ole.


takki- Cut & Pret (Stockmann)
neuletakki- Gant
housut- In Wear
kengät- LV
käsikoru, vyö ja huivi- Hérmes
laukku- ChanelPesin myös kaikki meikkisudit ja kylläpä niistä taas lähtikin likaista ja rasvaista vettä. Pitäisi ottaa sellainen tapa, että esim. joka kuukauden 1. pvä ottaa ohjelmaan meikkivälineiden pesun, koska aikaahan siihen menee vain vartti. Sudit keräävät ihosta joka meikkauskerralla rasvaa ja likaa mukaansa eli pesu useammankin kerran kuussa olisi varmasti paikallaan.
Imuroinnin jälkeen aion palkita itseni lasillisella punaviiniä ja muutamalla salmiakkijauhe-suklaa lakukuulalla. Nämä ovat ihan meidän perheen (tai tyttären ja minun) suosikkeja nykyään. Jouduttiin jopa meidän lähi K-kauppaa ohjeistamaan, että tilaavat karkkihyllyynsä. Tai tässäkin tapauksessa minä ohjeistin myyjää ja teini meni jo lähes ulko-ovella kohti autoa, koska mutsi oli TAAS niin nolo.

torstai 16. maaliskuuta 2017

Yrittäjyyttä takana kaksi kuukautta

 Yrittäjän elämää on nyt takana kaksi kuukautta ja voin rehellisesti sanoa, että päivääkään en vaihtaisi pois :) On ihanaa kun voi itse päättää minkälainen seuraavasta työpäivästä muodostuu tai haluaako pitääkin seuraavan päivän vain vapaana ja tehden esim. kirjallisia töitä.  Ja saan silti tehdä sitä mitä valmennuksessa rakastan eli sitä valmennusta, ei mitään diipadaapaa, ei seuran kirjallisia töitä, ei kokouksissa istumista jne. Tietenkin taloutta pitää suunnitella hieman erilailla kun se varma kuukausipalkka ei napsahdakkaan tilille joka kuukauden 15. pvä, mutta se oma vapaus valita ja tehdä on jotain niin makeeta.

Minulla on muutamat vakiotunnit onneksi turvaamassa pienen osan kuukausiansiosta, mutta olen tehnyt sijaisuuksia myös päiväkodeissa ja kouluissa. Ja niitä hommia muuten riittää, joka aamu puhelin piippaa useampaa vapaata keikkaa jolle tarvittaisiin tekijä.

Kesäleirit työllistävät minut lähes koko kesän ajan, mutta eikös se kesälomakuukausi Etelä- Euroopassakin ole elokuu ;) ja sitäpaitsi koulujen alettua äkkilähtöjä aurinkoon saa tosi halvalla ja aika monesti ne helteet suomessakin alkavat vasta elokuussa.

Ei se mielikuva yrittäjyydestä silti mikään vaaleanpunainen ole niinkuin tämän päivän asuni.

takki- Beaumont
housut- Andiata
laukku ja huivi- LV
neule- Lindex
kengät- Timberland

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Viininpunaista, beigeä ja vaatteiden yhdisteleminen

Teen näköjään omasta vaatekaapistani aika ajoin löytöjä. Tämän päälläni näkyvän mekon (tässä itselläni tunikana/ pitkänä paitana) ympärille päätin rakentaa tämän päivän asuni. Vaikka minulla on suoraan sanottuna valtavan kokoinen vaatevarasto niin osaan kyllä mielestäni nopeasti jo mielessäni löytää parin valitulle ala- tai yläosalle. Samoin vaatekaupassa mietin jo heti, että miten sovitettava vaate käy jo olemassa oleviin vaatteisiini. Mikäli itselläsi ei ole tällaista kykyä (ja tämähän on vain minun mielipide, että osaan yhdistää vaatteita) niin kannattaa ostaa kaupasta heti yksi kokonainen kokonaisuus, jossa kaikki vaatteet käyvät keskenään. Silloin ei pääse syntymään tilannetta, että esim. se kaunis pusero ei pääsekään käyttöön. Tytär kyllä kommentoi yksi päivä näillä sanoilla "Äiti, sä voisit kyllä ottaa oppia isistä noiden eri sävyjen yhdistelemisessä, sulla ei ole oikein silmää siinä" Jep, mites se olikaan, että lasten suusta tulee totuus. No nämä kengäthän olivat tietty ihan väärää sävyä housujen kanssa, mutta ehkä toi mätsäävä kynsilakka pelastaa edes vähän :)

Tämä valon määrä ulkona piristää kyllä mielen, kuviakin saa otettua taas ihan eri lailla.
untuvatakki- Noom
cashmere housut- Andiata
kengät- Timberland
mekko- Zara
huivi- LV