perjantai 29. heinäkuuta 2016

New York

Heippa vaa pitkästä aikaa. Kesäkuun loppu vierähti Valkeakoskella, jossa vastasin Waltikan taitoluisteluleiristä nyt toisena kesänä peräkkäin. Leiri olikin täyteen varattu ja jäällä viiletti lähes 200 luistelijaa kolmen leirin aikana. Leiri päättyi perjantaina 8.7 ja jo lauantaina hyppäsin Finnairin siiville ja matkakohteena kauan haaveilemani New York. Mieheni ja tyttäreni matkasivat jo heinäkuun alussa Los Angelesiin josta siirtyivät NYC,  joten he olivatkin minua vastassa lentokentällä.Asunnoksi varasimme Airbnb:n kautta ihana asunnon Brooklynista, vain 300 metrin päästä lähimmältä metroasemalta ja metroa käytimmekin pääasiassa liikkumiseemme. Ainoastaan kaksi kertaa nappasimme taksin illalla kotia kohti. Minusta oli muutenkin kiva matkustaa metrolla ja seurata ihmisiä, tapahtumia metrossa.

Pakollisiin turistinähtävyyksiin kuului New Yorkissa Empire State Building, lautta-ajelu Manhattin ympärillä, Vapaudenpatsas, Hop on-off bussimatka keskustan katuja kierrellen ja käynti 911 muistomerkillä ja museossa sekä pyöräajelu Central Parkissa.


Näkymiä lautta-ajelulta: 
Manhattan Bridge
Brooklyn Bridge
 Näkymät Empire State Building:sta, pikkasen jopa huimasiLiput olivat puolitangossa poliisisurmien takia.
 
Rockefeller center, elokuvista ja kuvista olisin luullut tätäkin paikkaa suuremmaksi. 
Central Park
Kävelimme Nykissä todella paljon ja se oli alunperin ajatuskin, jotta näemme mahdollisimman paljon, mutta kuumaa se välillä oli, onneksi viilennystä oli tarjolla kauppojen ilmastoinnin muodossa.

Yleisesti voin sanoa, että syöminen Nykissä oli mielestäni todella kallista, 100 €:lla ei juuri kummoista ruokaa saanut. Ihmiset olivat ystävällisiä, tervehtivät jokapaikassa, kun kysyit apua niin aina tuli ystävällinen vastaus takaisin.

Jos vielä tulee mahdollisuus Nykin matkaan niin laukut ovat jo pakattuina :)