keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Benellaa ihan siikana

Suomalaiset ovat aika huonoja syömään kalaa vaikka kaikki kuitenkin tietävät, että kalasta saat helposti päivän D- vitamiinitarpeen tyydytettyä. Erityisen ajankohtaiseksi D- vitamiinien kerääminen tulee nyt, kun viime kesä nyt oli sellainen kuin oli eli auringosta niitä vitamiineja ei saanut kerättyä. Kotimainen siika on kasvatetuista kaloista ylivoimaisesti paras D- vitamiinin lähde. Siikaa tarvitsee syödä 70 g/ pvä, jotta suosituksen mukainen tarve täyttyy.

 Mutta, ei huolta ystävät rakkaat. Nyt suomalaisiin kalatiskeihin ui kotimainen Benella siika. Kaksi vuotta sitten Raisio konserni lanseerasi Benella kirjolohen ja nyt on Siian vuoro.

Benella perheeseen kuuluvat tuotteet kasvatetaan Raisioaquan innovaatiolla, joka vähentää Itämeren ravinnekuormitusta. Ympäristöarvojen lisäksi Benella- kalojen kasvatusmenetelmä tuottaa terveellisempää kalaa ja WWWF onkin nostanut kotimaisen Siian vihreälle listalleen. Benella siialle on myös myönnetty sydänmerkki.

 Benella siika tuotetaan lähivesissä Itämeren ravinteita kierrättäen. Kasvatusmenetelmä sitoo fosforia enemmän kuin tuottaa ja typpikuormitus vähenee merkittävästi. Lisäksi kaupan palvelutiskillä on aina tarkka tieto siitä, kuka Benella kalan on kasvattanut.

 Pääsin maistamaan Benella siikaa keskiviikkona Finlandia talolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Ja voin sanoa, että niin hyvää siika- annosta en ole koskaan syönyt. Meidän perheen kala-annokset muuttuvat kirjolohesta siikaan. Onneksi myös tytär syö mielellään kalaa.Ruokahalun herättäjäksi oli valittu: Hiillostettua Benella kirjolohta, savustettua luomujugurttia ja pikkelöityjä kauden kasviksia. Pääruokana oli haudutettua Benella siikaa, lämmintä luomuperunasalaattia ja Hollandaise karamellisoidusta voista.


Itse en ole kovinkaan suuri jälkiruoan ystävä (vaikkei uskoisi kun tätä kroppaa katsoo), mutta tämä annos oli kyllä aivan huippumaukas.

 Omena- mantelipiirakkaa suolakaramellin kera ja lisänä suomenkarjan maitojäätelöä.
Ruokajuomaksi oli valittu B.io Catarratto Chardonnay ja Primitivo- luomuviinit Italiasta ja lähdevesi.

Kukkamekolla syksyyn

Olen ruvennut käyttämään mekkoja vasta viimeisten vuosien aikana. Mekkojen käytön ei tarvitse päättyä kesään (no tänä vuonna sekin taisi olla suomessa peruutettu) vaan voit jatkaa käyttökuukausia yli talven, kun puet mekon kanssa paksut sukkahousut.

Tänä syksynä et voi välttyä kukkakuosin näkemiseltä ja itsekin puin kukkamekon illalla päälleni, kun kävin Willan KappAhl:ssa katsastamassa heidän syysmuotia. Mekon kanssa olisi ihannetakki ollut lyhyt nahkatakki, mutta kun en sellaista vielä omista niin kevytuntsikka sai kelvata tällä kertaa.


mekko- Oasis
huivi- LV
takki- Noom
kengät- Lidl


tiistai 19. syyskuuta 2017

Louis Vuitton Rose Sprouse

Olen tunnetusti aika nopea tekemään suuriakin päätöksiä, joten kauan etsimäni laukun löydyttyä hyvään hintaan en epäillyt painaa koneen enteria ja nyt Louis Vuittonin Rose sprouse laukku on jo täällä kotonani. Harkitsen tosin toisen laukun myymistä, jotta talous ja laukkumäärä pysyisi edes jollain tapaa tasapainossa.

 Tänään vietin todella mukavan iltapäivän ystäväni kanssa Jumbossa herkutellen ja rupatellen. Kiitos Mari <3

 Minulta on myös kummallisesti kutistunut kolme talvitakkia kevään ja kesän aikana joten Mari osti nämä takit itselleen eikä niitä tarvinnut kiikuttaa Hietsun kirpparille, jonne olen suuntaamassa lauantai aamuna.

Eli tervetuloa ostoksille, pöytä 52. Myynnissä talvivaatteita, neuleita, tyttöjen vaatteita, miesten vaatteita (pukuja, paitapuseroita ja neuleita).


t
Laukku, huivi ja kengät- Louis Vuitton
cashmere housut- Moss Copenhagen
neuleliivi ja pusero- More& More
takki- In Wear

maanantai 18. syyskuuta 2017

Pilkullinen äiti pantteri :)

Pakko myöntää, että mainoksen uhreja ollaan täälläkin päässä. Pakkohan se oli aamulla klo 8.00 rynnätä Lidliin hakemaan Heidi Klum vaatteita. Itseäni kiinnosti etukäteen eniten kengät ja mokkatakki. Mokkatakki tuntui käteen niin kovalta, että jätin suosiolla sovittamattakin ja tuskin olisi edes isoin koko mahtunut. Onneksi liikkeessä oli hyvin tilaa eikä tarvinnut käyttää kyynärpäätekniikkaa ;) Siellä muiden mummeleiden kanssa etsittiin sopivia vaatteita. Nuo nahkanilkkurit tuntuvat hyviltä jalkaan ja hei, nahkakengät 30 € !! Ostin myös mustat nahkatennarit jotta minulla on matalavartiset tennarit myös syksylle.


 No sitten mennäänkin oman mukavuusalueen ulkopuolelle eikä todellakaan pantteripilkut ole ennen eksyneet minun vaatekaappiini kuin korkeintaan huivin muodossa. Ostin siis tämän pantterihupparin itselleni, eli varsinainen äitipuuma kohta Hyvinkäällä liikkeellä :)