torstai 5. lokakuuta 2017

Vekkihameita koko elämän ajan

Ensimmäinen vekkihameeni on edelleen tallella ja se oli väriltään vaaleanpunainen ja se ostettiin setäni syntymäpäiväjuhliin. Olin silloin vasta alle vuoden vanha. Sen jälkeen vekkihameita on ollut vaatekaapissani tasaiseen tahtiin (mm. ripille pääsin vaaleansinisessä vekkihameessa), mutta viime vuosina vekkihameita on ollut vähemmän. Syksyn muodissa näitä vekkejä taas näkyy. Tämä uusin hame on ostettu vasta muutama päivä sitten ja itselleni ei tyypillisenä värikombona eli punamustana.hame- H&M
takki- Vero Moda
kengät- Lidl
laukku- Chanel
huivi- LV
cashmere neule- Tie Rack

tiistai 3. lokakuuta 2017

Cashmere neuleet ja niiden huoltaminen

Taas on minun lempivuodenaikani eli syksy. Tykkään kirpeistä syyssäistä kun saa kietoutua lämpimiin ja pehmeisiin cashmere neuleisiin ja painaa leuan/leuat suurien huivien sisään.

Pakkaan aina kesävaatteet talven ajaksi vaatehuoneen ylähyllyille ja neuleet pääsevät kesälomaltaan taas aktiivikäyttöön. Joitain cashmere neuleitani tosin käytin myös kesällä, kun oli niin KYLMÄ. 

Kasmirvilla on tunnettu jo roomalaisaikana ja se on alkujaan kotoisin Tiibetista. Vuohilajikkeita jotka tuottavat kasmirvillaa on noin kymmenisen kappaletta. Vuohien alusvillasta saadaan kashmir neuleisiin tarvittava hieno villa. Maailmanlaajuinen villatuotanto on vuodessa n. 1,3 miljoonaa tonnia josta kasmirvillan osuus on vain 6500 tonnia. Yksi eläin tuottaa vuodessa vain n. 500 g käyttökelpoista kuitua, jonka seulominen vie aikaa ja selittääkin näin kasmirin kalliin hinnan. 

Kasmirvilla on tuuletuksessa puhdistuvaa ja sitä ei tarvitse pestä kuin harvoin. Minäkin pesin osan neuleistani vasta nyt ensimmäisen kerran vaikka käyttövuosia on useita. Tosin omistan niin monta neuletta, että käyttökertoja yhdelle neuleelle ei ole tule montaa talven aikana.

Neuleita ja muitakin kasmirtuotteita pitää käsitellä ja pestä varoen. Itse pesin neuleet käsin, huuhtelin hyvin ja laitoin lopuksi koneeseen lyhyelle ja vähäkierroksiselle linkoukselle. Tämän jälkeen nostin neuleet kuivumaan vaakatasoon kuivauskaappiin, mutta pyykkiteline tai pöydän päälle nostettu froteepyyhekin käy hyvin kuivatusalustaksi.

Cashmere neuleet myös nyppyyntyvät suht helposti ja minäkin kävin tuolla Clas Ohlssonilta ostetulla nukkaimurilla kaikki neuleet läpi.


maanantai 2. lokakuuta 2017

Ensiaputakki

Kirjoitin muutama postaus taaksepäin kuinka minulta puuttuu musta nahkatakki vaatekomerostani. No en ole vielä sellaista löytänyt, mutta tilasin ensihätään Vero Modasta tekonahka takin. Mielikuva tekonahkaisista takeista on ollut kova, koppura ja epämiellyttävä päällä. Tämä takki ainakin muutti käsitykseni ja takki tuntuu ihan mukavalta päällä eikä hintakaan ollut kuin n. 32 €.

 mekko- Oasis
huivi- Gucci
laukku- Chanel
pitsitoppi- Zara
nilkkurit- Lidl