keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Jouluaatto Dubain kentällä

Lähdimme tyttäreni kanssa Dubaihin perjantaina 15. joulukuuta. Loman aloitus tuli juuri oikeaan kohtaan, olin meinaan tehnyt viimeisen kuukauden töitä vissiin kolmen vapaapäivän voimin. Työkiireiden vuoksi blogikin on päivittynyt todella harvakseltaan.

Eniten odotin lomalta valoa ja aikatauluttomuutta. Hotelliksi valitsin saman Hilton The Walk hotellin
http://www.hiltonhotels.com/fi_FI/yhdistyneet-arabiemiirikunnat/hilton-dubai-the-walk/
missä yövyimme myös vuosi sitten. Silloin asuimme hulppeassa 145 neliön sviitissä, mutta nyt meillä oli tyttären kanssa aivan tavallinen hotellihuone, joka oli myös erittäin viihtyisä. Kyseisessä hotellissa on aivan ihana puutarha ja yksityinen ranta, josta löytyy aina vapaa aurinkovuode.

Hotellin läheisyydestä löytyy myös ihania ruokapaikkoja. Matkan aikana koettiin myös yksi pienoinen ihme, en nimittäin ostanut itselleni kuin kaksi luomivärisutia sekä uuden kulmakynän. Tytär kyllä löysi hulppeista ostoskeskuksista vaikka mitä ihanaa, vaikka hänenkin shoppailut pysyivät kyllä ihan järjellisissä määrissä.

 Lomamme olisi ollutkin ihan täydellinen ellei kotiinpaluu olisi mennyt totaalisesti reisille. Meillä piti olla paluulento kello 4 jouluaatto aamuna ja lähdimme hotellista taksikyydillä hieman puolikahden jälkeen ja kentällä huomasimme, että lento lähtee vasta 5.30. Aikamme kentällä palloiltuamme huomasin, ettei meidän koko lentoa näy enää missään tauluilla. Toisilta suomalaisilta kuulimme, että lentomme olikin laskeutunut Bahrainiin.

Odottelimme vielä muutaman tunnin kentän loungessa ja väsymys alkoi jo hieman painamaan silmissä ja vihdoin tuli netttiin tietoa, että lentomme lähteekin illalla kahdeksan maissa. Missään vaiheessa en saanut Norwegianilta yhtään tekstiviestiä / sähköpostia muuttuneesta lentoajasta.

Kentällä kuulimme taasen muilta suomalaisilta, että kaikki hotellit ovat muka täynnä. No minä otin puhelimeen Hiltonin sivut auki ja siellähän vapaita hotelleja oli vaikka kuinka monta kappaletta, joten varasin uudelleen meille huoneen Hiltonista ja lähdimme taksilla tyttären kanssa takaisin hotellille. Tässä vaiheessa oli lentoa myöhäistetty vielä lähteväksi klo 23.30 illalla.

 Hotellissa otimme muutaman tunnin unet ja sillä välin lentoa oli myöhäistetty vielä 40 minuutilla. Eikä vieläkään mitään tietoa lentoyhtiöltä vaan itse etsin tiedon netistä. Tässä vaiheessa alkoi jo usko loppumaan, että päästäänkö täältä milloin pois.

Illalla kävimme vielä syömässä ihanassa meksikolaisravintolassa ja sitten uusi yritys lentokentälle. Lennostamme ei edelleenkään ollut mitään tietoa lentokentän tauluilla ja ensimmäinen kuulutus saatiin 20 min ennen koneeseen pääsyä ja siinä vaiheessa eräs mies henkilö huudahtikin, että "kiitos, tämä olikin ensimmäinen informaaatio 20 tuntiin" ja ihmiset taputtivat spontaanisti huomiolle.

Helsinkiin laskeuduttiinkin sitten 22,5 tuntia alkuperäistä aikaa myöhemmin. Norwegianille lähtikin jo tänään vaatimus hinnan palautuksesta. Katsotaan kuinka kauan käsittely kestää.

Vaikka paluumatka menikin täydellisesti pieleen niin kyllä Dubaista on muodostunut yksi lempikohteistani: takuuvarma aurinko, lyhyt lentomatka (paitsi tämä paluulento), turvallinen paikka, siisti, upeat hotellit, puhdasta, hulppeat ostosmahdollisuudet ja hyvät ravintolat.