keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Pilateksen koekaniinina

Pääsin Kublon (Keski-Uudenmaan blogit) kautta koeoppilaaksi koko kevään kestävälle laitepilates opintomatkalle PilatesLift salille. Olin kyllä nähnyt kuvia Pilates salien laitteista, mutta lähempää tuttavuutta en ollut näihin selkeästi kidutuslaitteista inspiraationsa saaneisiin laitteisiin tehnyt. Joten odotin mielenkiinnolla mitä kevät tuo tullessaan.

Olen käynyt nyt yksityistunneilla kymmenen kertaa ja voi siskot, kuinka koukuttavaa tämä on. Pidän itseäni suht liikunnallisesti lahjakkaana. Eli olen aina pärjännyt hyvin oli laji mikä tahansa, mutta tässä Pilateksessa tuntuu, että joka kerta opin vartalostani uutta ja sieltä löytyy niitä pienen pieniä tai suuria lihaksia jotka ovat saaneet uinua varsinaista prinsessan unta aivan liian kauan. Tunnin jälkeen on aika voimaton ja uupunut olo, koska myös ajatus pitää olla koko ajan mukana tunnin aikana.

Tuntien aikana ovat tulleet tutuksi ne hymyhuulet pakaroiden alla, alimmat kylkiluut (joita en siis edelleenkään löydä), pyöreä selkä (joka on minulle haasteellista aina välillä löytää selkärankareuman vuoksi), varpaat orrella, elefantti- liike (ja tässä ei tarkoiteta oppilaan ulkomuotoa vaan oikeaa Pilates liikettä)...

Alkuperäinen klassinen Pilates on Joe Pilateksen luoma yli 500 liikkeen kokonaisuus, joista 34 liikkeen mattosarja on julkaistu ensimmäisen kerran v. 1945 kirjassa Return to Life.

Pilateksen teho perustuu eri asennoissa tehtäviin liikkeisiin, jolloin lihaksia harjoitetaan hyvin monipuolisesti ja eri suunnista. Laitteiden jouset auttavat aktivoimaan lihaksia ja tukevat niveliä. Vastusta lisätään tai kevennetään eri vahvuisilla jousilla. Liikkeissä selkä ja pää on usein hyvin tuettuna alustaa vasten.

Pilates sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille, niin liikuntaharrastuksen aloittaville kuin ammattiurheilijoille. Se sopii myös loukkaantumisten jälkeen lihasten vahvistamiseen sekä henkilöille, jotka haluavat eroon selkä- ja hartiakivuista.


Heli antaa ohjeita koko tunnin ajan keskittyen vain minuun ja oikeaan suoritukseen. Helillä on ohjeissa hyvät mielikuvat joka ainakin itseäni auttaa löytämään oikean paikan missä korjausta pitää tehdä tai missä liikkeen pitää tuntua.


Helin sali 

PilatesLift sijaitsee Keravalla osoitteessa Kirvesmiehentie 4 A

Saan nauttia yksityistunneista vielä toukokuun loppuun saakka, jolloin menemme "näytille" Helsinkiin, jossa Heli vielä syventää omaa ohjaustaitoaan ja antaa näytteen rautaisesta ohjaustaidostaan.


Pilates tunnit saatu yhteistyössä blogin kanssa

Vaatteet- Yvette (blogi yhteistyö)^
Tällainen olo kyllä välillä on, kun lihakset ei vaan jaksa :)


Ja kyllä se hymykin välillä irtoaa :)

Tässä Heli yrittää löytää niitä alimpia kylkiluita ;)Ja kuinka voimaa työnnetään kantapään läpi

Ja taas ne pahuksen kylkiluut!