torstai 26. helmikuuta 2015

Bosnia & Herzegovina ja kisamatka Sarajevoon

Kun herätyskello viime torstaina herätti klo 2.30 olin nukkunut yöunta peräti 45 minuuttia. Sitten pakkasin matkalaukkuun meikit ym. hygieniatarvikkeet ja nautin aamiaisen. Laku oli ihan ihmeissään, että mitä toi mamma keskellä yötä herää.

Lensimme Sarajevoon Münchenin kautta ja olimme perillä puolenpäivän jälkeen. Kävimme katsastamassa kisajäähallin ja sen jälkeen menimme Vapianoon syömään. Hotellimme hintaan (35 € ) kuului yöpymisen lisäksi myös päivällinen eli todella edullinen maa.


Hotellin taso **** ei tosin ihan vastannut muiden maiden tähtiä :)


Näkymä ikkunastani hotellin takapihalle :)Kilpailut menivät joka tapauksessa todella hienosti: toinen luistelijani voitti oman sarjansa ja toinen luistelija oli lopputuloksissa kolmas.Jäähalli oli todellinen JÄÄHALLI, aivan mielettömän kylmä ja muutenkin jämähtänyt Sarajevon olympialaisten 1984 tasolle.Katukuvassa näkyi vielä pommitusten jälkiä talojen seinissä ja lähes joka talo oli pilattu graffiteilla. Katukuvassa näkyi myös upeita ostoskeskuksia, jotka eivät jotenkin vaam sopineet niiden vuorten ja vanhojen talojen keskelle.


Katukuvassa näkyi myös upeita ostoskeskuksia, jotka eivät jotenkin vaan sopineet niiden vuorten ja vanhojen talojen keskelle. Sunnuntaina kävimme myös Sarajevon vanhassa kaupungissa.
Ruoka oli Sarajevossa todella edullista ja hyvää, vaikka kuvassa oleva Lasagne näyttääkin vähän oudolta. Annos oli jopa niin iso, etten edes minä ahmatti jaksanut syödä annostani loppuun. Lasagnen hinta oli 3€.


Vapianossa söin ihanat Bruchetta leivät ja maukasta pitsaa.
Tällaisilla mitali- herkkujätskeillä ja pirtelöillä olimme lauantaina kilpailun jälkeen.

  Yllä oleva satsi maksoi 13 €, onneksi huomessa ei ole tuollaisia hintoja. En mahtuisi ovista enkä ikkunoista.


Matkan ainoa asukuva, ostin tuon hatun kesää varten :)


Matkan ihmetyksen aiheena oli elmukelmutetut Tuijat :)


Paluumatkamme ei sujunutkaan sitten niinkuin elokuvissa. Kaksi luistelijaa olivatkin jo edellisellä lennolla Münchenistä Frankfurt:iin, mutta ihana virkailija vaihtoi tyttöjen liput ilman kuluja. Matkalaukkumme jäivät Frankfurt:iin ja omani sain kotiin vasta keskiviikkoa aamuna.

8 kommenttia:

 1. Kivat reissukuvat :)
  Onnea mitalistitytöille sekä valmentajalle hyvästä menestyksestä!

  VastaaPoista
 2. Hieno menestys, onnea! Olipa herkut ja ruoka todella edullista.

  VastaaPoista
 3. Onpas kauniin jylhiä maisemia ja sä oot niin kaunis. Etenkin toi sivukuva on kuin Grace Kelly naiseniässä,wau! Olet kyllä eduksi joukkueelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Satu, täällä aivan punastuneena aloittelen viikonloppua, kiitos. Olisi ollut kiva käydä tuolla vuorilla.

   Poista
 4. Ihania kuvia Dinaarisilta alpeilta! Ja wow mikä matka! Sarajevo nimenomaan kulttuurimatkan kannalta kuulostaisi ihan supermielenkiintoiselta, en ole tullut ajatelleeksikaan koko paikkaa. Varmasti jälleenrakennus on edistynyt vauhdilla, vaikka olympialaisten jälkeisen ajan piiritysten jälkiä taitaa edelleen olla ympäri kaupunkia. Dresdenissäkin (joka taisi olla toisessa maailmansodassa pahiten vaurioitunut kaupunki) on säilytetty osa sitä ikävää historian muistoa kaiken kansan nähtävillä.

  Onnittelut myös mahtavasta kisamenestyksestä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi tehdä enemmän tällaisia matkoja, jossa oikeasti jotain nähtävää ja historian havinaa. Vaikkakin välillä se uima-allas ja aurinkokin riittää mainiosti :)
   Kiitos onnitteluista!

   Poista

Kiitos kun kävit ja kiitos viestistäsi.