sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kevätjuhla

Olipa mukava ja rentouttava viikonloppu. Lauantai aamuna herätyskello tosin soitti liian aikaisin, mutta tyttären piti olla koululla jo klo 8.45. Kevätjuhla oli pieni muotoinen, koska he olivat jo perjantai iltana katsomassa näytelmää koululla. Juhlassa jaettiin erilaisia tunnustuksia, kukitettiin 6. luokkalaiset, laulettiin jäähyväislaulu ja juhlan lopuksi laulettiin vielä Suvivirsi. Tuo 6. luokkalaisten kukitus menee kyllä joka kevät jollain lailla pieleen. Pienet tokaluokkalaiset jännittävät tilannetta varmaan niin paljon, että aina joku jää välistä ja joku kurottelee puuttuvaa ruusua. Onneksi nämä ala-asteen jättävät osaavat ottaa epäjärjestyksen huumorilla. Olivathan he itse samassa tilanteessa vasta neljä vuotta sitten.

Yksi asia minua ihmetytti tälläkin kertaa kevätjuhlassa. Oppilaat olivat pukeutuneet juhlaan kauniisiin mekkoihin, hiukset olivat kauniisti laitettu, monella pojalla oli puku päällä. Entäpä sitten nämä juhlijoiden vanhemmat, he olivat tai osa heistä oli pukeutunut kauhtuneisiin farkkuihin tai muuten todella arkisiin vaatteisiin. Eikö pukeutumisella osoiteta myös kunnioitusta juhlijaa kohtaan eli tässä tapauksessa kesälomalle lähtevää oppilasta.

Koululta kotiin palattuamme vaihdoin juhlavaatteet lenkki vaatteisiin ja lähdin koiran kanssa lenkille, siitä puutarhaa kunnostamaan ja vielä uudelleen vaateiden vaihto ja Willassa käynti. Loppuilta menikin sitten rennosti leffaa katsoen ja samppanjaa nauttien.


 Meidän perheen juhla-asut


6 kommenttia:

 1. Tyylikäs perhe! Ja kyllä - juhlaan pitää aikuistenkin pukeutua! Meillä oli aikoinaan tapana, että aina kevätjuhlien jälkeen kävimme lasten kanssa juhlapukineissa syömässä ja avaamassa kesäkauden;)
  Ja kyllä tuli ikävä noita aikoja!
  Ihanaa kesäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo ruokaidea oli minullakin, mutta sitten mies lähti golffaamaan ja tytär yökylään kaverinsa luokse.

   Poista
 2. Ihania kuvia ja varmasti on taas ollut yksi ikimuistoinen päivä muistojen kirjoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju, äidiltä ei edes tippa vierähtänyt (ihme), mukava päivä ja koko viikonloppu.

   Poista
 3. Ihanat sukkahousut :) Kauniit vaatteet :) Oot kaunis :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja kiitos viestistäsi.